foto: Facebook.com/julien.gauthier
Grizlilācis Kanādā no telts izvilcis un līdz nāvei saplosījis komponistu Džuljēnu Gautjē
Pasaulē
2019. gada 22. augusts, 13:40

Grizlilācis Kanādā no telts izvilcis un līdz nāvei saplosījis komponistu Džuljēnu Gautjē

Jauns.lv

Franču izcelsmes kanādieti Džuljēnu Gautjē pagājušajā nedēļā līdz nāvei saplosījis grizlilācis, šonedēļ paziņojušas varasiestādes. Komponists un mūziķis Gautjērs bija devies 30 dienu ilgā pārgājienā pa Ziemeļrietumu teritoriju Kanādas ziemeļrietumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grizlilācis 44 gadus vecajam Gautjē uzbrucis nakts laikā. Mūziķis kopā ar kompanjoni Kamillu Toskanī pagājušās nedēļas ceturtdienā nakti bija nolēmuši pārlaist teltī netālu no Makenzi upes, ziņo franču medijs "Le Parisien".

Toskanī nekavējoties izsaukusi palīgus, kas vīrieti meklējuši visu nakti, tomēr nākamās dienas rītā Gautjē atrasts miris.

Likumsargi apstiprinājuši, ka vīrieti līdz nāvei saplosījis lācis. Sieviete glābējiem pastāstījusi, ka dzīvnieks Džuljēnu nakts laikā burtiski izvilcis no telts.

Gautjē bija devies pārgājienā gar Makenzi upi, lai ierakstītu dabas skaņam savam jaunākajām mūzikas projektam.

"CBC" ziņo, ka grizlilācis un melnais lācis, kas pēc notikušā atrasti apkaimē, piektdien nogalināti. Varasiestādes plāno veikt pārbaudes, lai noskaidrotu, vai kāds no nogalinātajiem dzīvniekiem iesaistīts traģiskajā uzbrukumā.

Neprovocēti lāču uzbrukumi cilvēkiem šajā apkaimē esot reti.

"Viņa sapnis bija doties šajā ceļojumā, doties uz ziemeļiem," Toskanī pēc notikušā sacījusi franču medijam "Le Parisien". "Viņš aicināja mani līdzi šajā piedzīvojumā, kuru viņš plānoja aptuveni trīs gadus... Viņš bija unikāls mākslinieks, viņu iedvesmoja daba."

Džuljēns Gautjē bija dzimis un audzis Kanādā. 19 gadus vecumā vīrietis kopā ar vecākiem, kuri ir francūži, pārcēlies uz dzīvi Francijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas