foto: Pixabay.com
Mediji: Baltais nams apsver nodokļu samazinājumu vai muitas tarifu atcelšanu, lai izvairītos no recesijas
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 20. augusts, 08:20

Mediji: Baltais nams apsver nodokļu samazinājumu vai muitas tarifu atcelšanu, lai izvairītos no recesijas

Jauns.lv / LETA

Baltais nams apsver nodokļu samazinājumu vai muitas nodevu atcelšanu, lai novērstu recesiju ASV ekonomikā, par kuru brīdina eksperti, vēstīja ASV plašsaziņas līdzekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV prezidents Donalds Tramps turpina apgalvot, ka valsts ekonomika ir spēcīga.

Tomēr laikraksts "The Washington Post" ziņoja, ka Baltā nama augsta ranga amatpersonas apsver vairākus ekonomikas stimulēšanas pasākumus, tostarp pagaidu algas nodokļa samazinājumu, lai palielinātu strādājošo ikmēneša ienākumus.

Savukārt laikraksts "The New York Times" rīcībā esošā informācija liecina, ka tiek apsvērtas iespējas atcelt jaunās muitas nodevas, kuras Trampa valdība noteikusi Ķīnas precēm.

Abi izdevumi uzsvēra, ka diskusijas ir agrīnā stadijā un amatpersonas nav prezentējušas savus ierosinājumus Trampam, kurš vēlētos tādiem pasākumiem iegūt Kongresa atbalstu.

Baltais nams gan noliedzis medijos izskanējušo, atbildē "The Washington Post" apgalvojot, ka "algas nodokļu samazinājums pašlaik netiek apsvērts".

Tramps svētdien noraidīja runas par gaidāmo recesiju pēc tam, kad jaunākie dati par ASV ekonomikas stāvokli nesniedza viennozīmīgu vērtējumu.

"Esmu gatavs visam. Es nedomāju, ka mums ir recesija. Mums klājas ārkārtīgi labi," ASV prezidents sacīja žurnālistiem.

"Un lielākā daļa ekonomistu patiesībā saka, ka mums nebūs recesijas," viņš piebilda.

Pirmdien publiskoti aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa ekonomistu sagaida, ka nākamajos divos gados ASV nonāks recesijā.

Tikai 2% no aptaujātajiem 226 respondentiem prognozēja, ka recesija ASV skars jau šogad, bet 38% ekonomikas apmēra sarukumu sagaida nākamgad, savukārt 34% prognozē, ka tas notiks 2021.gadā, liecina Nacionālās Biznesa ekonomistu asociācijas aptaujas rezultāti.

Algas nodokļi ASV īslaicīgi tika samazināti 2011.un 2012.gadā iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas pilnvaru laikā, lai paātrinātu ekonomikas atkopšanos pēc 2008.gada recesijas.

Nākamgad ASV gaidāmas prezidenta vēlēšanas, kurās Trampam būs jācīnās par amata saglabāšanu uz otro un pēdējo pilnvaru termiņu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās