foto: AFP/Scanpix
No Londonas mākslas galerijas 10. stāva nogrūstā zēna vecāki presē atklāj, kāds šobrīd ir dēla stāvoklis
Londonas mākslas galerija.
Pasaulē
2019. gada 19. augusts, 15:28

No Londonas mākslas galerijas 10. stāva nogrūstā zēna vecāki presē atklāj, kāds šobrīd ir dēla stāvoklis

Jauns.lv

Vecāki, kuru sešus gadus vecais dēls augusta sākumā tika nogrūsts no Londonas mākslas galerijas 10. stāva skatu platformas, atklāj, ka dēls piedzīvojis divas sarežģītas operācijas, bet viņa kopējais ievainojumu apjoms un to atstātās sekas joprojām nav zināms.

Zēns guva mugurkaula, roku un kāju ievainojumus, kā arī smadzeņu asiņošanu. Vecāki sākuši vākt ziedojumus, lai varētu apmaksāt slimnīcas izdevumus un operācijas. Pagaidām saziedots teju 45 000  britu mārciņu (49 400 eiro). 

“Mūsu dēla stāvoklis ir stabils, bet mēs joprojām nezinām kopējo ievainojumu apjomu un smagumu. Bet viņš ir dzīvs un cīnās!” - presē sacīja zēna vecāki. 

Londonas slimnīcas medmāsa, kuras brālis palika paralizēts pēc līdzīgas nelaimes, arī nodibinājusi ziedojumu fondu, lai mazais zēns saņemt augstākās klases medicīnisko aprūpi. 

Tikmēr 17 gadus veco jaunieti, kurš nogrūda mazo puiku no 10. stāva, varētu tiesāt nākamā gada sākumā, tikmēr viņš atrodas apcietinājumā. Tiesa lūgusi arī psihiatrijas ekspertu atzinumu par jaunieša garīgās veselības stāvokli.

Jauns.lv jau ziņoja, ka kāds 17 gadus vecs jaunietis nogrūdis 6 gadus vecu zēnu no skatu platformas Blavatnik ēkas ("Tate Modern" mākslas muzeja) 10. stāva – Londonā.

Notikušā aculieciniece bijusi zēna māte. Vēl kāds liecinieks, kurš tobrīd atradies ēkas 5. stāvā presei pastāstīja, ka dzirdējis kliedzienus: “Tas ir mans dēls, mans dēls!”. Viņš piebildis, ka zēns, krītot, nav izdvesis nekādas skaņas, taču cilvēki, kas atradušies uz skata platformas notikuma brīdī, klieguši. 

Blavatnik ēkas 10. stāvs kalpo kā skatu platforma un no tā iespējams baudīt Londonas panorāmu 360 grādu leņķī.
Šā gada februārī vairāku miljonu mārciņu vērto dzīvokļu īpašnieki tiesā zaudēja priekšlikumu apturēt tūkstošiem apmeklētāju “viesošanos” viņu mājā, lai izbaudīt fenomenālo skatu. Pasaules slavenās mākslas galerijas juristi vien ieteica aizvilkt aizkarus un žalūzijas, mēģinot ignorēt tūristu pūļus.

Londonā no 10. stāva skatu platformas jaunietis nogrūdis 6 gadus vecu zēnu

Sešus gadus vecs zēns cīnās par dzīvību pēc tam, kad kāds 17 gadus vecs jaunietis viņu nogrūdis no skatu platformas ...

gallery icon
12