foto: Facebook.com
Vīrietis Aļaskā atrod 50 gadus vecu krievu kara flotes jūrnieka vēstījumu pudelē
Pasaulē
2019. gada 19. augusts, 12:30

Vīrietis Aļaskā atrod 50 gadus vecu krievu kara flotes jūrnieka vēstījumu pudelē

Jauns.lv / LETA

Tailers Ivanovs, kurš netālu no savām mājām Aļaskā devies uzmeklēt malku, atradis 50 gadus vecu vēstījumu pudelē, ko 1969. gadā ūdenī iemetis Krievijas kara flotes jūrnieks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pudele bijusi zaļa ar baltu plastmasas korķi. Tailers stāsta, ka vēstījums iekšpusē bijis pilnīgi sauss un pudele joprojām smaržojusi pēc vīna. Vīrietis ar savu atklājumu dalījies sociālajā tīklā “Facebook”, aicinot krievu valodas pratējus iztulkot zīmītē rakstīto. 

Vēstījumā bija iekļauta adrese un lūgums atbildēt, ja pudeli kāds atrod. Krievijas plašsaziņas līdzekļi ātri vien pārtvēruši Tailera “Facebook” ierakstu, uzmeklējot vēstījuma autoru – 89 gadus veco Anatoliju Botsaņenko.

Uzzinot, ka kāds atradis viņa vēstījumu, Botsaņenko izplūda asarās. Viņš zīmīti bija rakstījis kuģojot ar krievu kuģi “Sulak” 1969. gadā. 

Vēstījuma atradējs paudis prieku, ka viens nejaušs atradums var izvērsties veselā stāstā un pieļauj, ka kādu dienu kopā ar bērniem pats varētu uzrakstīt vēstījumu, ko iemest jūrā, lai redzētu, vai to kāds kādreiz atradīs.