foto: AP/Scanpix
Miljonāra Epšteina nāve atzīta par pašnāvību pakaroties, konstatēts autopsijā
Pasaulē
2019. gada 17. augusts, 08:47

Miljonāra Epšteina nāve atzīta par pašnāvību pakaroties, konstatēts autopsijā

Jauns.lv / LETA

Seksuālos noziegumos apsūdzētā finansista Džefrija Epšteina līķa autopsijā konstatēts, ka viņš ir izdarījis pašnāvību pakaroties, piektdien ziņoja ASV mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis slēdziens, par kuru vispirms ziņoja laikraksts "The New York Times", ir izdarīts sešas dienas pēc tam, kad 66 gadus vecais Epšteins pagājušo sestdien tika atrasts miris cietuma kamerā Ņujorkā.

foto: AP/Scanpix

Epšteina bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā. Viņš miris dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002.gada līdz 2005.gadam.

Epšteina nāves apstākļu izmeklēšanu veica Ņujorkas pilsētas tiesu mediķis, un tās oficiālajos rezultātos teikts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

ASV mediji ceturtdien bija ziņojuši, ka līķa izpētē ir provizoriski konstatēts lauzts mēles kauls.

Tiesa bija noraidījusi Epšteina lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu un viņam draudēja līdz 45 gadiem ilgs cietumsods, ja viņš tiktu atzīts par vainīgu viņam pagājušajā mēnesī izvirzītajās apsūdzībās par cilvēku tirdzniecību seksuālās izmantošanas nolūkā un sazvērestību. Epstīns noliedza vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Saskaņā ar prokuroru teikto Epšteins no 2002. līdz 2005.gadam seksuāli izmantojis desmitiem pusaudžu savos mājokļos Ņujorkas Manhetenas rajonā un Floridas štatā.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Tieslietu ministrija tagad izmeklē, kā Epšteinam izdevās izdarīt pašnāvību dažas nedēļas pirms iespējama pašnāvības mēģinājuma.

Kamēr notiek šī izmeklēšana, cietuma priekšnieks ir uz laiku pārcelts citur un divi cietumsargi nosūtīti administratīvā atvaļinājumā. Ir ziņots, ka šie sargi bija aizmiguši laikā, kad viņiem vajadzēja novērot Epšteinu.

Federālā izmeklēšana Epšteina lietā tiks turpināta un iespējams, ka apsūdzības var tikt izvirzītas vēl citiem cilvēkiem.

Epšteinam, kurš jau agrāk tika turēts aizdomās par vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālu izmantošanu, 2008.gadā izdevās izvairīties no federālām apsūdzībām un viņš pavadīja cietumā tikai 13 mēnešus.

Federālā prokuratūra Ņujorkā no jauna atvēra izmeklēšanu šajā lietā pēc tam, kad laikraksts "The Miami Herald" piesaistīja sabiedrības uzmanību Epšteina lietai, izsaucot sašutumu sabiedrībā par viņa 2008.gadā panākto vienošanos ar prokuratūru Floridā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās