foto: AFP/Scanpix
Sīrija ziņo par "ienaidnieka mērķa" notriekšanu valsts vidienē
Pēdējo mēnešu laikā Sīrijas un tās sabiedrotās Irānas militārie objekti vairākkārt cietuši uzlidojumos.
Pasaulē
2019. gada 16. augusts, 09:13

Sīrija ziņo par "ienaidnieka mērķa" notriekšanu valsts vidienē

Jauns.lv / LETA

Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki ceturtdien konfrontējuši "ienaidnieka mērķi", kas lidojis no Libānas ziemeļiem Sīrijas centrālās daļas virzienā, un to iznīcinājuši, vēsta oficiālā ziņu aģentūra SANA.

"Mūsu pretgaisa aizsardzības spēki centās atvairīt ienaidnieka mērķi, kas lidoja no Libānas ziemeļiem, un iznīcināt to, pirms tas bija sasniedzis savu mērķi Masjafas apvidū, Hamas lauku teritorijā," vēsta SANA, citējot avotu armijā.

Kā vēsta Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights", uz rietumiem no Hamas bija dzirdami skaļi sprādzieni, kas, pēc visa spriežot, izraisījušies pēc tam, kad Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki bija konfrontējuši, domājams, Izraēlas raķeti, kas nogāzusies Masjafas nomalē.

SANA norādīja, ka aizvadīto gadu laikā pretgaisa aizsardzības spēki vairākkārt konfrontējuši "ienaidnieka" - Izraēlas un ASV - raķetes.

Izraēlas un ASV raķešu uzbrukumi parasti sakrīt ar "teroristu grupējumu" sakāvēm, norāda SANA, ar "teroristu grupējumiem" domājot bruņoto opozīciju.

Šādi SANA norādīja uz kaujām Hamas un Idlibas provincēs, kur Sīrijas valdības spēkiem izdevies gūt panākumus cīņā ar nemierniekiem.

Pēdējo mēnešu laikā Sīrijas un tās sabiedrotās Irānas militārie objekti vairākkārt cietuši uzlidojumos.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.