foto: AFP/Scanpix
Malaizijas džungļos nedēļu pazudušās Noras vecāki izsludina atlīdzību par meitenes atrašanu
15 gadus vecā Nora Anna Kvorina.
Pasaulē
2019. gada 12. augusts, 14:16

Malaizijas džungļos nedēļu pazudušās Noras vecāki izsludina atlīdzību par meitenes atrašanu

Jauns.lv

15 gadus vecā Nora Anna Kvorina no Lielbritānijas jau vairāk nekā nedēļu pazudusi Malaizijā. Lai veicinātu meitenes atrašanu, viņas vecāki izsludinājuši 10 tūkstošu sterliņu mārciņu (10 793 eiro) lielu atlīdzību, ziņo raidorganizācija BBC.

Malaizijas kalnu kūrortā netālu no Serembanas pilsētas pazudusī Nora ir ar īpašām vajadzībām. Viņas meklēšanā iesaistījušies aptuveni 350 cilvēki.

Paziņojot par atlīdzību, meitenes ģimene vēsta, ka šis notikums ir sirdi plosošs.

Šajā apkaimē vienas mājsaimniecības ienākumi ir vidēji 4500 Malaizijas ringiti (950 eiro) mēnesī, kas nozīmē, ka izsludinātā atlīdzība ir vairāk nekā 10 reizes lielāka.

Glābēji Malaizijā veic plašus pazudušās īru pusaudzes meklēšanas darbus

Trešdien, 7.augustā meklēšanas un glābšanas komandas Malaizijā koncentrēja savus meklējumus gar upi, kas atrodas lejup no kalna un netālu no ...

gallery icon
41

Likumsargi šo gadījumu izmeklē kā bezvēsts pazudušas personas lietu, taču Noras vecāki uzskata, ka viņu meita varētu būt nolaupīta. 

Kvorinu ģimene atklājusi, ka kāds anonīms uzņēmums no Belfāstas viņiem ziedojis vairāk nekā 10 tūkstošus eiro. Savukārt ar Noras tantes izveidotās interneta ziedojuma lapas palīdzību saziedoti vairāk nekā 90 tūkstoši eiro.

Ar savāktajiem līdzekļiem ģimenei plānots nosegt Noras meklēšanas izdevumus.

Jau vēstīts, ka 15 gadus vecā Nora no savas istabas pazuda 4.augustā, dienu pēc tam, kad ar ģimeni bija ieradusies kalnu kūrortā netālu no Serembanas pilsētas.

Nu policija sākusi nopratināt visus viesnīcas darbiniekus un pārbaudīt vietējā reģiona pedofilus un noziedzniekus, kuri pēc soda izciešanas atkal atrodas uz brīvām kājām. Tiek pārmeklētas arī kūrorta darbinieku dzīvesvietas, nopratināts taksists, kurš ģimeni atvedis uz Malaizijas kūrortu un veikta visu zināmo pedofilu un noziedznieku, kuri dzīvo šajā rajonā, pārbaude.

Izdzīvošanas eksperts lēš, ka meitene joprojām varētu būt dzīva, mudinot policiju turpināt darbu, bet ģimeni lūgties. “Džungļos ir ļoti daudz briesmu, bet, ja meitenei ir izdevies atrast dzeramu ūdeni, tad viņa vēl varētu būt dzīva,” sacījis eksperts. 

Meklēšanas komanda uzgājusi vienu pavedienu, proti, netālu no kūrorta, kur pazuda meitene, džungļos atrasti sieviešu pēdu nospiedumi. Policija apstiprinājusi, ka tie varētu piederēt Norai. 

foto: AFP/Scanpix
15 gadus vecā Nora Anna Kvorina.

15 gadus vecā Nora ir dzimusi ar traucējumiem, kas ietekmē smadzeņu attīstību. Meitenes komunikācija ir ierobežota un viņai ir grūtības ar koordināciju.

Viņas ģimene izteikusies, ka viņa “nav patstāvīga un nekur nedodas viena”.