foto: AFP/Scanpix
Tramps atklāj, ka vakar saņēmis "ļoti skaistu vēstuli no Kima Čenuna"
ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
2019. gada 9. augusts, 20:55

Tramps atklāj, ka vakar saņēmis "ļoti skaistu vēstuli no Kima Čenuna"

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien sacīja žurnālistiem, ka piekrīt Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna iebildumiem pret ASV un Dienvidkorejas kopīgajiem manevriem, šādu nostāju paužot pēc jaunas vēstules saņemšanas no Ziemeļkorejas līdera.

"Es vakar saņēmu ļoti skaistu vēstuli no Kima Čenuna," sacīja Tramps. "Tā bija ļoti pozitīva vēstule."

"Viņš nav ļoti priecīgs par šīm kara spēlēm," piebilda Tramps, izsakoties par jaunajiem ASV un Dienvidkorejas manevriem, kas sākās šonedēļ.

"Kā jūs zināt, man tas nekad nav paticis. Es nekad neesmu bijis dedzīgs atbalstītājs. Un zināt - kāpēc? Man nepatīk par to maksāt," sacīja ASV līderis.

Tramps centās mazināt pēdējā laika Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumu nozīmi un pieļāva, ka varētu tuvākajā nākotnē tikties ar Kimu trešajā samitā.

"Man šķiet, ka mums būs vēl viena tikšanās," sacīja Tramps.

"Vienlaikus es atkārtošu to vēlreiz. Nav bijuši kodolizmēģinājumi. Visi raķešu izmēģinājumi bijuši tuva darbības rādiusa. Nav bijuši ballistisko raķešu izmēģinājumi, nav bijušas tāla darbības rādiusa raķetes," sacīja Tramps.

Tramps Korejas demilitarizētajā zonā tiekas ar Kimu

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien Korejas demilitarizētajā zonā ticies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, un abu līderu tikšanās ilgusi 50 ...

gallery icon
35