Pasaulē
2019. gada 6. augusts, 21:03

Pārpratums ar kādas britu sievietes pasi liek apšaubīt “Ryanair” drošības standartus

Jauns.lv

Zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” pasažiere reisā no Bristoles, Lielbritānijā, uz Sevilju, Spānijā, aizlidojusi ar meitas pasi. Kļūdu sieviete pamanījusi vien ierodoties viesnīcā, būdama jau galamērķī.

55 gadus vecā Sūzana Rumsbija kļūdas pēc bija paņēmusi savas 22 gadus vecās meitas Isobellas pasi. 27. jūlijā sievietei bija paredzēts reiss uz Spāniju, izejot drošības pārbaudes lidostā, viņa ar meitas pasi kabatā iesēdusies lidmašīnā. 

Lai gan, pirms iekāpšanas lidaparātā, darbinieki pārbauda, vai biļetē norādītais vārds sakrīt ar pasē ierakstīto, šis gadījums pierāda, ka tas ne vienmēr tiek rūpīgi uzraudzīts. 

“Kad pamanīju, ka savas pases vietā esmu paņēmusi meitas dokumentus, sapratu, ka atpakaļ netikšu. Sazinājos ar “Ryanair”, paskaidrojot pārpratumu, taču viņu atteicās man palīdzēt,” stāsta Sūzana. 

Ceļojumu aģente ieteica sievietei doties uz 100 jūdžu (160 kilometru) attālumā esošo Malagu, lai saņemtu ārkārtas ceļošanas dokumentus, bet tā vietā Sūzanas vīrs piekrita lidot uz Spāniju un nogādāt sievai viņas pasi pats. 

“Lai gan šī ir mana vaina, man šķiet neticami un satraucoši, ka ir iespējams aizlidot uz citu valsti ar nepareizo pasi. Tas liek apšaubīt valsts drošību,” piebildusi Sūzana. 

Tēmas