foto: ZUMAPRESS.com
Iespējams, nogalināts Osamas bin Ladena dēls
Mediji: operācijā nogalināts Osamas bin Ladena dēls
2019. gada 1. augusts, 07:24

Iespējams, nogalināts Osamas bin Ladena dēls

Jauns.lv / LETA

Operācijā nogalināts starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" bijušā līdera Osamas bin Ladena dēls Hamza bin Ladens, kurš bija kļuvis par arvien ievērojamāku figūru šajā teroristu tīklā, vēsta ASV mediji.

foto: REUTERS/SCANPIX

Kā vēsta telekanāls "NBC News", Baltais nams ir pārliecināts, ka Hamza bin Ladens ticis nogalināts operācijā, kurā piedalījās arī ASV. Laikraksts "New York Times" ziņo, ka operācija tikusi veikta pēdējo divu gadu laikā, taču līdz nesenam laikam nebija pārliecinošu pierādījumu, ka bin Ladens jaunākais tiešām ir miris. Februārī ASV piedāvāja viena miljona ASV dolāru atlīdzību par informāciju, kas ļautu atrast Hamzu bin Ladenu.

foto: ZUMAPRESS.com
Mediji: operācijā nogalināts Osamas bin Ladena dēls

ASV uzskatīja, ka 30 gadus vecais Hamza bin Ladens tiecas kļūt par šī teroristu tīkla līderi. Par "džihāda kroņprinci" dēvētā Hamzas bin Ladena atrašanās vieta gadiem ilgi ir bijusi dažādu pieņēmumu objekts. Ir ziņots, ka viņš bijis Pakistānā vai Afganistānā, vai pat atradies mājas arestā Irānā.

Martā Saūda Arābija atklāja, ka atņēmusi viņam pilsonību. Hamzas bin Ladena tēvs Osama un brālis Halids 2011.gadā tika nogalināti ASV specvienības operācijā Pakistānā.