foto: scanpix
Īrijas tiesā ar emocionālu runu uzstājas nogalinātā lietuvieša māsa, kura slepkavībā vainojama latviete Inga
Pasaulē
2019. gada 23. jūlijs, 10:08

Īrijas tiesā ar emocionālu runu uzstājas nogalinātā lietuvieša māsa, kura slepkavībā vainojama latviete Inga

Jauns.lv

Īrijas Centrālajā krimināltiesā turpinās prāva pret Latvijas pilsoni Ingu Ozoliņu, kura apsūdzēta sava partnera – lietuviešu pilsoņa slepkavībā, vēsta portāls “Baltic-Ireland”.

Lai gan zvērinātie jūnijā atzina, ka viņa ir vainīga nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma, tiesā vēl jālemj par iespējamo soda mēru. 

Ingas advokāte norādīja, ka incidents, kura laikā Lietuvas pilsonis Audrius Pukas zaudēja dzīvību, sākās ar upura uzbrukumu apsūdzētajai, piebilstot, ka tiesājamā nogalināja upuri aizstāvoties, un pārim bijušas vardarbīgas attiecības.

Savukārt upura māsa raksturoja viņu kā cilvēku, kuram patika palīdzēt citiem, un teica, ka viņai tik ļoti pietrūkst brāļa, ka visu laiku jāraud.

“Atceros, ka viņš ļoti smagi strādāja… viņam patika palīdzēt citiem. Viņš palīdzēja mūsu mājās, darot dīvainus darbus,” viņa atcerējās un norādīja, ka viņai Īrijā nav citas ģimenes, tāpēc sieviete jūtas vientuļa, izjūt sirdssāpes un visu laiku raud.

Tiesnesis pārtrauca prāvu līdz 31. jūlijam un nolēma, ka Ozoliņa līdz tam laikam paturama apcietinājumā. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka 48 gadus vecā latviete Inga Ozoliņa ir apsūdzēta viņas dzīvesbiedra Lietuvas pilsoņa slepkavībā. Vīrietis nomira no durtas brūces krūtīs.