foto: Facebook
Par amerikāņu zinātnieces nogalināšanu un līķa iemešanu bunkurā aizturēts vīrietis
Sjūzena Ītona
2019. gada 15. jūlijs, 22:24

Par amerikāņu zinātnieces nogalināšanu un līķa iemešanu bunkurā aizturēts vīrietis

Jauns.lv

Grieķijas policija ziņo, ka sakarā ar amerikāņu bioloģes Sjūzenas Ītones nāvi ir aizturēts kāds vietējais iedzīvotājs, vēsta "CBS News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

27 gadus veco vīrieti pirmdien iztaujājuši likumsargi, un viņš ticis aizturēts. "CBS News" ziņo, ka vīrietis atzinies slepkavībā. Neskaitot aizturēto, grieķu policija notikušā sakarā iztaujājusi vēl 9 cilvēkus.

Kā ziņo "BBC", aizturētais ir precējies 2 bērnu tēvs no Krētas. Vīrieša motīvs bijis izvarot 59 gadus veco sievieti. Viņš sievietes mirstīgās atliekas uz bunkuru vedis mašīnā, un tieši tas palīdzējis izmeklētājiem vīrieti atrast. Zināms, ka laikā, kad viņš sievieti iemetis bunkurā, viņa mobilais telefons bijis ieslēgts. Izsekojot telefona signālu un salīdzinot pie bunkura atstātos automašīnas riepu nospiedumus, izmeklētāji ātri vien nonāca pie vīrieša aizturēšanas.

Tikmēr "Creta Live" ziņo, ka aizturētais nodarbojies ar cīņas mākslu un ļoti labi pārzinājis Krētā esošo Otrā pasaules kara bunkuru.

Kā pēc līķa sekcijas secinājuši patologi, sieviete mirusi lēnā nāvē. Vīrietis vairākkārt sievieti centies nosmacēt, kad viņa atsākusi kliegt, viņš viņas ķermeni vairākkārt sadūris ar nazi. Galu galā sieviete nožņaugta un pēc tam iemesta Otrā pasaules kara nacistu izveidotā bunkurā, 60 metru dziļumā. Sievietes ķermenis bijis pārklāts ar auduma gabalu, bet gaisa piekļuves šahtai priekšā piebīdīta koka palete.

"Es esmu zaudējis māsu, bet pasaule ir zaudējusi vairāk, nekā tā spēj iedomāties,"  paziņojumā Maksa Planka Institūta, kur Ītone strādāja, mājaslapā izsakās mirušās sievietes brālis. "Man pietrūks mūsu animēto sarunu. Pēc tām man galva vienmēr bija pilna ar idejām un entuziasmu. Vairāk par visu man pietrūks laipnākās un dzīvesgudrākās personas, kuru esmu pazinis."

foto: Facebook
Sjūzena Ītona

Jauns.lv jau ziņoja,  ka Grieķijai piederošajā Krētas salā kādā Otrā pasaules kara laikā radītā nacistu bunkurā atrasts 2.jūlijā meklēšanā izsludinātās amerikāņu zinātnieces Sjūzenas Ītonas līķis, ziņo "CNN".

59 gadus vecā bioloģe uz Krētu bija devusies, lai piedalītos kādā konferencē. Viņa izsludināta meklēšanā pēc tam, kad devusies skriet un nav atgriezusies.

Viesnīcā bija palikušas visas sievietes personīgās mantas, tai skaitā maks un mobilais telefons.

Gandrīz nedēļu pēc pazušanas, 8.jūlijā viņas līķis atrasts militārajā bunkurā, ko okupētajā Krētā Otrā pasaules kara laikā radījuši nacisti. Kā stāsta Krētas policijas pārstāvis Konstantinoss Lagudaki, sievietes mirstīgās atliekas atraduši divi vietējie iedzīvotāji.

Neskatoties uz lielo tūristu pieplūdumu, Krēta uzskatāma par vienu no drošākajām Grieķijas salām.

Sjūzena pati nākusi no ASV, bet strādājusi Drēzdenē, Vācijā. Viņa bijusi precējusies ar britu zinātnieku Toniju Haimenu un abiem bijuši divi dēli - Makss un Lūks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās