foto: AFP/Scanpix
Igaunijas ārlietu ministrs: Krievija sistemātiski pārkāpj EDSO principus
"Krievijas agresīvā militārā pozīcija un tās selektīvā pieeja EDSO ieroču kontroles noteikumiem grauj visas Eiropas drošību," sacīja Igaunijas ārlietu ministrs.
Pasaulē
2019. gada 9. jūlijs, 19:53

Igaunijas ārlietu ministrs: Krievija sistemātiski pārkāpj EDSO principus

Jauns.lv / LETA

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Augstajos Tatros Slovākijā Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Rensalu uzsvēris, ka visām dalībvalstīm ir jāievēro organizācijas principi un jāpilda savas starptautiskās saistības, bet Krievija to regulāri pārkāpj.

Reinsalu nosodīja Krievijas agresiju pret Ukrainu un Gruziju, kā arī aicināja organizāciju aktīvāk aizsargāt cilvēktiesības anektētajās teritorijās Eiropā.

Tāpat Igaunijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka ir svarīgi nodrošināt, lai EDSO Īpašās novērošanas misijas novērotājiem ir piekļuve visā Ukrainas teritorijā.

"Krievijas agresīvā militārā pozīcija un tās selektīvā pieeja EDSO ieroču kontroles noteikumiem grauj visas Eiropas drošību," kolēģiem no citām organizācijas dalībvalstīm sacīja Igaunijas ārlietu ministrs.

Reinsaulu pauda pārliecību, ka EDSO ir jāiesaistās pamatiedzīvotāju tautu tiesību aizsardzībā. Viņš īpaši uzsvēra Krimas tatāru un somugru tiesības.

Pēc pašreizējās EDSO priekšsēdētājvalsts Slovākijas ārlietu ministra Miroslava Lajčāka uzaicinājuma dalībvalstu ārlietu ministri neformālā sanāksmē varēja prezentēt savas prioritātes reģiona drošības stiprināšanai un sadarbības veicināšanai.

EDSO ir reģionālās drošības organizācija, kas apvieno 57 dalībvalstis.