foto: REUTERS/SCANPIX
NVO "Sea-Watch" kuģis pretēji aizliegumam iebrauc Itālijas ūdeņos
12.jūnijā "Sea Watch 3" uzņēma 53 cilvēkus pie Lībijas.
Pasaulē
2019. gada 26. jūnijs, 16:57

NVO "Sea-Watch" kuģis pretēji aizliegumam iebrauc Itālijas ūdeņos

Jauns.lv / LETA

Vācijas nevalstiskā organizācija (NVO) "Sea-Watch", kuras kuģis ar Vidusjūrā uzņemtiem nelegālajiem imigrantiem divas nedēļas stāvējis starptautiskajos ūdeņos pie Lampedūzas salas, trešdien paziņojusi, ka nepakļausies aizliegumam iebraukt Itālijas ūdeņos.

"Mēs iebraucam Itālijas ūdeņos, jo nav palikušas citas iespējas, kā nodrošināt mūsu viesu drošību," paziņoja NVO priekšsēdētājs, norādot, ka migrantu tiesības jau tā pārāk ilgi pārkāptas.

12.jūnijā "Sea Watch 3" uzņēma 53 cilvēkus pie Lībijas. Kopš tā brīža Itālija piekritusi uzņemt tikai 11 migrantus, kuriem ir veselības problēmas vai citi būtiski iemesli.

Itālijas valdība noteikusi, ka labdarības organizāciju kuģiem, kas pretēji aizliegumam iebrauks Itālijas ūdeņos, varēs tikt piemēros 10 000 līdz 50 000 eiro liela sodanauda.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni uzskata, ka "Sea Watch 3" vajadzētu nogādāt migrantus Vācijā vai Nīderlandē, jo tur reģistrēts kuģis.

"Sea-Watch" iepriekš lūdza Eiropas Cilvēktiesību tiesu uzdot Itālijai uzņemt "Sea-Watch" kuģus, bet tiesa otrdien NVO prasību noraidīja.