foto: Ekrānuzņēmums
ASV atradies 2007.gadā pazudis pusaudzis: policija viņu arestējusi par tēva slepkavību
Entonijs Templets
2019. gada 26. jūnijs, 06:21

ASV atradies 2007.gadā pazudis pusaudzis: policija viņu arestējusi par tēva slepkavību

Jauns.lv

ASV Luiziānas štata Batonrūžas pilsētas likumsargi par vīrieša slepkavību jūnija sākumā aizturējuši kādu 17 gadus vecu pusaudzi. Tagad atklājies, ka viņš ir 2007.gadā meklēšanā izsludinātais Entonijs Templets, ziņo Luiziānas ziņu kanāls "WAFB 9News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar policiju sazinājusies pusaudža ģimene, kura apgalvo, ka 11 gadus ir meklējusi Entoniju. Viņu 5 gadu vecumā nezināmā virzienā aizvedis tēvs vārdā Bērts, kuru puisis jūnija sākumā nāvīgi sašāvis.

foto: Ekrānuzņēmums
Entonijs Templets

Puiša māsa ir pārliecināta, ka brālis tēvu ir nogalinājis pašaizsargājoties. "Visus šos gadus viņa tēvs ir slēpis viņu un ļaunprātīgi izmantojis. Mans drosmīgais brālis tikai pēdējo reizi centās pasargāt sevi no tā ļaunā vīrieša," stāsta Entonija māsa Nataša.

Tēvs piecgadīgo Entoniju bija nolaupījis no ģimenes mājas Teksasā. Vecāki tolaik dzīvoja šķirti. "Es ar tēvu esmu dzīvojusi kopā aptuveni 10 gadus, un tie bija nežēlīgi. Es varu tikai iedomāties, ko viņš nodarījis Entonijam. Kad viņš vēl bija mazulis, tēvs turēja viņu rokās, kamēr fiziski izrēķinājās ar māti," atceras Nataša. Bērts pat 3 reizes bijis likumsargu redzeslokā par vardarbību pret sievu.

Neilgi pēc tam, kad Natašas un Entonija māte policijai lūdza aizsardzību no vīra, vīrietis piecgadīgo puiku bez mātes ziņas aizvedis sev līdzi. Pēc brāļa pazušanas Nataša kopā ar māti izlīmējusi skrejlapas ar mazā Entonija bildi tieši Luiziānā, jo zināja, ka tur dzīvo vardarbīgā tēva vecāki. Tāpat informēti par zēna pazušanu bijuši arī Hjūstonas likumsargi Teksasā. 

foto: Ekrānuzņēmums
Entonijs Templets

Entonija māte centusies nokārtot pilnas aizbildniecības dokumentus, lai atgūtu dēlu, bet viņas lūgums ticis noraidīts.

Kļuvis zināms arī tas, ka Bērts pēc dēla nolaupīšanas vēlreiz apprecējies, bet laulība nav bijusi ilga, jo arī nākamā sieva vērsusies policijā pret vīru - viņš dusmu uzplūdos izsitis viņai vairākus zobus. Savukārt vīrieša kaimiņi atklāj, ka Bērts bijis ļoti noslēpumains un reti kad parādījies sabiedrībā ar dēlu. Viņš kaimiņiem stāstījis, ka Entonijs tiek skolots mājās.

Kā policijā stāstījis Entonijs, viņš ar tēvu sastrīdējies, kā rezultātā tēvs kļuvis agresīvs, bijis piedzēries, tāpēc 17 gadus vecais pusaudzis, lai aizsargātos, paņēmis 2 pistoles un sašāvis tēvu. Uzreiz pēc notikušā viņš zvanījis ārkārtas dienestiem, bet tēvs no gūtajām traumām slimnīcā miris.

Nataša ar Entoniju pēc viņa atrašanas sazinājusies telefoniski un stāsta, ka brālis bijis tiešām priecīgs atkal izdzirdēt māsas balsi: "Es jautāju viņam, vai viņš atceras mūsu ceļojumu uz Sietlu. Es nespēju noticēt, ka viņš joprojām to atceras. Caur viņa balsi varēja saprast, ka viņš smaida." Entonijs pirmo reizi 11 gadu laikā runājis arī ar savu mammu, brāli un vecmāmiņu, kurai nu jau ir 80 gadu.

Pusaudzis pašlaik ir apcietināts un drīzumā gaidāma tiesa, kurā tiks lemts sods, kāds viņam piespriežams par slepkavību. Tāpat izmeklētāji pašreiz pārbauda faktu, vai Entonijs tiešām bijis nolaupīts, jo zināms, ka viņa vārds nav atrodams ASV Nacionālajā noziedzības informācijas centra datu bāzē. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas