foto: Postimees/Scanpix
Tallinā uzbrucējs sašāvis divus taksistus un aizbēdzis; policija identificējusi šāvēju
Igaunijas policija
2019. gada 21. jūnijs, 10:07

Tallinā uzbrucējs sašāvis divus taksistus un aizbēdzis; policija identificējusi šāvēju

Jauns.lv / LETA

Tallinas policija piektdien izvērsusi plašu meklēšanas operāciju, kad nezināms uzbrucējs nošāvis vienu taksometra vadītāju un vēl vienu smagi ievainojis.

Tiek ziņots, ka Tallinas policijai izdevies identificēt šāvēju.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, kas iegūta no kādas videokameras ieraksta, tas ir 30 gadus vecs vīrietis, kas piegājis pie taksistiem, kuri gaidīja klientus, un atklājis uguni, bet pēc tam devies centrālās dzelzceļa stacijas virzienā.

Policija norādījusi, ka vīrietis ir bruņots, un ieteikusi viņam netuvoties.

Tikmēr laikraksts "Postimees" raksta, ka atpazītais vīrietis ir bijušais taksometra šoferis Raivo Jirimē no Raplas apriņķa. Kā stāstījis viņa agrākais darba devējs Einars Avastu, šis cilvēks jau agrāk dažkārt izturējies agresīvi un domstarpību brīžos draudējis saviem darbabiedriem.

Raivo pie viņa strādājis līdz šim pavasarim. "Cik zinu, viņš devās uz Tallinu strādāt par taksistu," piebildis Avastu.

Kā norāda avīze, Raivo savulaik, pirms gadiem četriem, cīnījies pret Tallinas "taksistu mafiju", un stāstījis medijiem, ka reiz naktī, kad viņš gaidījis klientus, viņam "ar īlenam līdzīgu priekšmetu" sadurta riepa. "Tos šoferus, kuri piekrīt maksāt ikmēneša "nodevu", liek mierā, bet tie, kuri atsakās, tiek sodīti," viņš tobrīd sacījis.

Raivo arī žēlojies, ka tiesībsargājošās iestādes nepievērš pienācīgu uzmanību plaukstošajai Tallinas taksistu mafijai. "Laiks rāda - kamēr nav līķu, problēma var mierīgi turpināties," viņš izteicies.

Policija plkst.3 naktī informēta, ka pie Telliskivi radošā centra Tallinas ziemeļos sašauti divi taksometra vadītāji, paziņoja policija.

Ievainotie nogādāti slimnīcā, kur viens no viņiem - 32 gadus vecs vīrietis - no gūtajiem ievainojumiem miris. Otrs ievainotais atrodas kritiskā stāvoklī.

Kā pavēstīja policija, sākotnējā informācija liecina, ka starp šāvēju un taksistiem nav bijis konflikta. Šāvējs vienkārši piegājis pie taksistiem, kas gaidījuši klientus, un atklājis uguni.

Vienlaikus policija apliecina Tallinas iedzīvotājiem un viesiem, ka viņiem nav iemesla justies apdraudētiem.

"Policijai nav iemesla domāt, ka runa ir par cilvēku, kurš var jebkurā brīdī turpināt šaušanu uz ielas," teikts Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes Ziemeļu prefektūras paziņojumā.

Aizdomās turētā vīrieša meklēšanai iesaistīti lieli policijas spēki.