foto: EPA/Scanpix
Šis video daudzos raisa jautājumu - kas tas ir? Merkele nofilmēta, nekontrolējami kratoties
2019. gada 18. jūnijs, 22:39

Šis video daudzos raisa jautājumu - kas tas ir? Merkele nofilmēta, nekontrolējami kratoties

Jauns.lv

Līdz šim neredzētā stāvoklī nofilmēta Vācijas kanclere Angela Merkele. Visas pasaules lielākie mediji bija klāt brīdī, kad viņa Berlīnē tikās ar Ukrainas jaunievēlēto prezidentu Volodimiru Zelenski. Merkele stāvot intensīvi kratījās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zelenskim šī bija pirmā oficiālā vizīte Vācijā. Noritēja svinīgā uzņemšanas ceremonija, skanēja abu valstu himnas. Stāvot miera stājā, kanclere Merkele nekontrolējami trīcēja, viņas ķermenis raustījās, bet vēlāk sievietei bija pat grūti nostāvēt kājās.

foto: EPA/Scanpix

Vēlāk preses konferencē Merkele paskaidroja, ka nu jau jūtas labāk un ka trīce bijusi no organisma dehidrēšanās karstajā dienā. Pēc ceremonijas viņa tūdaļ izdzērusi trīs glāzes ūdens un sajutusies labāk. To, ka viss nav bijis tik traki, kā no malas izskatījās, apliecināja arī viņas viesis Zelenskis. Taču pasaules medijos un arī sociālajos tīklos raisījušās bažas par Merkeles kopējo veselību, jo no vienkārši slāpēm cilvēki parasti tā netrīc.

Tikšanās laikā Zelenskis un Merkele pārrunājuši situāciju Austrumukrainā, kā arī iebilda pret gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecības turpināšanu. Šis gāzesvads Krieviju tieši savienos ar Vāciju. Ukrainas prezidents to raksturoja kā Eiropas un Ukrainas enerģētiskās drošības apdraudējumu. Tāpat viņš uzsvēra, ka tā vietā, lai mīkstinātu Krievijai noteiktās sankcijas par atbalstu kaujiniekiem Ukrainas austrumos, tās vajadzētu paplašināt.