foto: AFP/Scanpix
Gosna sieva vēršas pie Trampa un lūdz viņa palīdzību
Karloss Gosns un viņa sieva Kerola.
Pasaulē
2019. gada 17. jūnijs, 17:35

Gosna sieva vēršas pie Trampa un lūdz viņa palīdzību

Jauns.lv / LETA

Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" bijušā padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna sieva Kerola pirmdien vērsusies pie ASV prezidenta Donalda Trampa, lūdzot viņam gaidāmajās lielvalstu vadītāju sarunās mudināt Japānu uz godīgas tiesas apstākļiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gosns Japānā gaida tiesu saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos. Pats Gosns vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās noliedz.

"Pasaules valstu līderi mēneša beigās tiksies G20 sanāksmē," intervijā britu raidorganizācijai BBC sacīja Gosna. "Es vēlētos, lai prezidents Tramps parunātu ar [Japānas] premjerministru Sindzo Abi par godīgiem apstākļiem, godīgiem tiesas apstākļiem, un lai es varētu parunāt ar savu vīru, kā arī tiktu cienīta nevainīguma prezumpcija, kamēr nav pierādīta viņa vaina."

foto: AFP/Scanpix
Karloss Gosns un viņa sieva Kerola.

Viņa piebilda, ka pēdējo reizi viņa savu vīru redzējusi 4.aprīlī, kad prokurori agrā rīta pārmeklēja viņu dzīvokli.

Kā ziņots, sākotnēji Gosns tika aizturēts novembrī un pret drošības naudu atbrīvots martā, taču 4.aprīlī atkal tika aizturēts Tokijā. Šobrīd Gosns atkal atrodas brīvībā.

Sākoties skandālam par Gosna rīcību "Nissan", viņš zaudēja arī vadošos amatus "Renault" un Japānas autoražotājā "Mitsubishi Motors".