foto: scanpix
Princis Čārlzs brīdina: “Var būt par vēlu, lai glābtu šo planētu!”
Velsas princis Čārlzs.
Pasaulē
2019. gada 17. jūnijs, 11:16

Princis Čārlzs brīdina: “Var būt par vēlu, lai glābtu šo planētu!”

Jauns.lv

Velsas princis Čārlzs intervijā ar “Daily Telegraph” brīdinājis - “Varētu būt par vēlu, lai glābtu mūsu planētu no vides krīzes!”. Pārlieku lielais bioloģiskās daudzveidības zudums apbēdinot Lielbritānijas princi Čārlzu: “Šķiet, ka esam aizmirsuši – viss dabā ir saistīts, ieskaitot mūs pašus!”.

Velsas princis piebildis, ka vides iznīcināšanas process notiekot straujāk, nekā iespējams aptvert. Ķimikālijas, mākslīgie mēslošanas līdzekļi un antibiotikas joprojām pasaulē tiek izmantoti visdažādākajos veidos, visas šīs vielas nokļūst upēs, ezeros un jūrās, radot nepārvaramu kaitējumu apkārtējai videi. 

Kaut arī vides speciālisti apgalvo, ka dažas no šīm lietām ir iespējams novērst, princis Čārlzs atzīst – ir patiešām grūti pārliecināt cilvēkus meklēt alternatīvus veidus, kā darīt lietas, mazinot negatīvo ietekmi uz planētu. 

Čārlza komentāri sekojuši dažas dienas pēc viņa tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Klimata pārmaiņas bija daļa no ASV līdera un Lielbritānijas karaļnama apspriedes objektiem.