foto: REUTERS/SCANPIX
Malmes centrālajā stacijā trauksmi izraisījušais vīrietis ir Itālijas pilsonis
2019. gada 11. jūnijs, 13:19

Malmes centrālajā stacijā trauksmi izraisījušais vīrietis ir Itālijas pilsonis

Jauns.lv / LETA

Vīrietis, kurš dienu iepriekš ar savu draudīgo uzvedību izprovocēja konfrontāciju ar policiju Malmes Centrālajā dzelzceļa stacijā un tika sašauts, ir Itālijas pilsonis, otrdien atklājusi Zviedrijas policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietis oficiāli tika aizturēts pirmdienas vakarā.

Vairāki aculiecinieki stāsta, ka ap plkst.10 (plkst.11 pēc Latvija slaika) vīrietis Malmes Centrālajā dzelzceļa stacijā nosviedis zemē sporta somu un angļu valodā kliedzis, ka viņam ir bumba.

Kad ieradās policija, vīrietis turpināja uzvesties draudīgi, un konfrontācijas laikā ar policistiem tika sašauts kājās. Pēc tam viņš tika nogādāts slimnīcā.

foto: REUTERS/SCANPIX

Policija preses konferencē šorīt paziņoja, ka vīrietim bijušas divas somas, kurās netika atrasti nekādi ieroči vai sprāgstvielas.

"Tur nebija nekā bīstama," norādīja vietējās policijas priekšnieks Endijs Roberts. Tādēļ policija šo incidentu vairs neuzskata par slepkavības mēģinājumu, bet kvalificējusi kā nopietnus pretlikumīgus draudus.

Policija apstiprināja, ka aizdomās turamais ir Itālijas pilsonis. Pie vīrieša tika atrasti dokumenti ar dažādām identitātēm un policijai nācās vērsties pēc palīdzības pie citām valstīm, lai viņu identificētu.

Reģionālais laikraksts "Kvällsposten" ziņo, ka vīrietis, domājams, ir 44 gadus vecs Eiropas Savienības (ES) pilsonis, kurš Zviedrijā ieradies no Itālijas 2018.gada pavasarī un izmantojis Itālijas pasi, lai iegūtu Šveices personas identifikācijas numuru.

Policija norādīja, ka vīrietis iepriekš nav nonācis policijas uzmanības lokā, bet Roberts atklāja, ka vīrietis strādājis uzņēmumā, ar kuru sazinājusies policija.

Incidenta dēļ dzelzceļa stacija tika slēgta uz vairākām stundām.

Viens no incidenta aculieciniekiem laikrakstam "Sydsvenskan" stāstījis, ka vīrietis spalgā balsī kliedzis, ka viņam ir bumba. Vairāki cilvēki esot nobijušies, bet viņš nodomājis, ka vīrietis vienkārši ir ķerts.

Kad neviens nav reaģējis uz viņa zemē nosviesto somu, viņš to pacēlis un nometis vēlreiz. Kad ieradusies policija, vīrietis sācis kliegt, ka nejoko un viņam esot ierocis, stāstījis aculiecinieks.

Neilgi pēc tam policists iešāva vīrietim kājās, neitralizējot viņu, un viņš tika nogādāts slimnīcā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās