foto: EPA/Scanpix
Nausēda pēc stāšanās Lietuvas prezidenta amatā pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Poliju
Prezidenta amatā Nausēda tiks inaugurēts 12.jūlijā.
Pasaulē
2019. gada 5. jūnijs, 12:14

Nausēda pēc stāšanās Lietuvas prezidenta amatā pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Poliju

Jauns.lv / LETA

Jaunievēlētais Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pēc inaugurācijas pirmajā ārvalstu vizītē 16.jūlijā dosies uz Poliju, trešdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jau ir fiksēts datums pirmajai ārvalstu vizītei, par kuru jaunievēlētais prezidents jau ir runājis. Un datums ir 16.jūlijs," ministrs teica žurnālistiem pēc tikšanās ar Nausēdu.

Iepriekš Nausēda sacījis, ka viņa pirmā ārvalstu vizīte prezidenta amatā būs Polijā.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda darbā un privātajā dzīvē

gallery icon
40

Prezidenta amatā Nausēda tiks inaugurēts 12.jūlijā.

Linkevičs teica, ka saziņa ar citiem Lietuvas tradicionālajiem partneriem būs jaunievēlētā prezidenta darba kārtībā, bet citas ārvalstu vizītes pagaidām nav noorganizētas.

Pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā Lietuvas ārpolitikā "varētu būt taktiskas izmaiņas, nianses", bet stratēģiskas pārmaiņas nav gaidāmas, norādīja ārlietu ministrs.

Iepriekš Nausēda solījis dialogu ar Baltkrieviju un retorikas izmaiņas attiecībās ar Krieviju.

"Mūsu pozīcija ir balstīta vērtībās un noteiktos principos, un es uzskatu, ka šie argumenti visiem ir skaidri," teica Linkevičs. "Novērtējums un pozīcija nav mainījusies, un laiks rādīs, kāds būs dialogs," viņš piebilda.

Linkevičs atzina, ka ar Nausēdu nav runājis par izredzēm saglabāt ārlietu ministra amatu arī pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā.

Lietuvā pēc prezidenta inaugurācijas valdībai jānoliek pilnvaras.

Par jaunās valdības veidošanu sarunas notiek starp pašlaik valdošo Zemnieku un zaļo savienību, Sociāldemokrātu darba partiju un partiju "Kārtība un taisnīgums". Gaidāms, ka jaunajai valdības koalīcijai pievienosies arī partija "Lietuvas poļu vēlēšanu akcija - Kristīgo ģimeņu alianse".

Nausēda uzvarēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā 26.maijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās