foto: AFP/Scanpix
Sīrijas armija iebrukusi dziļi nemiernieku apvidū Hamas provincē
Sīrijas režīma spēkiem izdevies ieņemt plašus Kfar Nabodes rajonus.
Pasaulē
2019. gada 8. maijs, 16:09

Sīrijas armija iebrukusi dziļi nemiernieku apvidū Hamas provincē

Jauns.lv / LETA

Sīrijas valdības bruņotie spēki iebrukuši dziļi līdz šim Hamas provincē nemiernieku kontrolētā apvidū, trešdien pavēstīja sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Valdības spēki un Krievija pagājušajā nedēļā sāka intensīvus uzlidojumus nemiernieku pozīcijām Hamas provinces lauku apvidos un Idlibas provincē.

Valdības spēku karavīri ar kara aviācijas atbalstu izvērsuši plašu uzbrukumu Kfar Nabodes pilsētai un As Sahras ciemam, kas atrodas nemiernieku kontrolē, trešdien paziņoja Lielbritānijā bāzētā SOHR.

"Sīrijas režīma spēkiem izdevies ieņemt plašus Kfar Nabodes rajonus," ziņu aģentūrai DPA apliecināja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

Kfar Nabode ir stratēģiski svarīga, jo līdz ar tās ieņemšanu tiktu pārrauts svarīgs piegāžu ceļš, kas savieno Al Madikas cietoksni, Hamā, un Hān Šeihūnu, Idlibā, skaidroja Abderrahmans.

Karadarbības eskalācija Sīrijā raisa bažas, ka pamiers, kas teju astoņus mēnešus tika ievētos Idlibā, varētu izjukt.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.