foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com
Ceļotāju pāris atklāj neglīto patiesību, kas slēpjas aiz vienas no pasaulē populārākās pludmales fotogrāfijām
Rozā smilšu pludmale Indonēzijas Komodo Nacionālajā parkā 2018. gadā.
Pasaulē
2019. gada 30. aprīlis, 11:44

Ceļotāju pāris atklāj neglīto patiesību, kas slēpjas aiz vienas no pasaulē populārākās pludmales fotogrāfijām

Jauns.lv

Šī Indonēzijas pludmale tiek dēvēta par vienu no pasaulē skaistākajām pludmalēm, taču kāds pāris sociālajā tīklā “Instagram” atklājis skarbo patiesību, kas slēpjas aiz sociālo tīklu lietotāju skaistajām fotogrāfijām.

Komodo Nacionālā parka rozā smilšu pludmale ar savu tirkīzzilo ūdeni kļuvusi ne vien par populāru vietu, kur sauļoties un peldēties, bet arī par vietu, kur iemūžināt fantastiski skaistas fotogrāfijas, taču, pateicoties pieaugošajai tūristu aktivitātei, pasakainā pludmale kļuvusi par teju vai atkritumu izgāztuvi. 

foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com
Rozā smilšu pludmale Indonēzijas Komodo Nacionālajā parkā 2018. gadā un 2019. gadā.

Ceļojumu blogeri Marija Fī un Džeiks Snovs, kuriem ir vairāk nekā 478 000 sekotāju,“Instagram” publicējuši divas fotogrāfijas no vilinošās tūristu apskates vietas, atklājot skarbo realitāti. Viena no fotogrāfijām uzņemta 2018. gadā, bet otra tieši tajā pašā vietā gadu vēlāk. “Pat visneskartākā pasaules pludmale,kā rozā smilšu pludmale Komodo Indonēzijā, slīkst plastmasā. 

Blogeri atzīst, ka atgriežoties savā iecienītākajā pasaules pludmalē, skats pārsteidzis: “Tas tiešām salauza mūsu sirdis, redzot, cik daudz atkritumu izskaloti pludmales krastā!”. 

Uz sociālā tīkla ierakstu reaģējuši 53 000 cilvēku, tam pat piešķirta mirkļbirka #plasticparadise (#plastmasasparadīze). 

Tiek lēsts, ka ik gadu okeānā nonāk ap 15 miljoniem tonnu plastmasas aktirtumu. Paredzams, ka šis daudzums dubultosies līdz 2025. gadam. 

foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com
Ar atkritumiem piegružotā Rozā smilšu pludmale Indonēzijas Komodo Nacionālajā parkā 2019. gadā.