foto: Twitter
Stunda pirms: fotogrāfija ar Parīzes Dievmātes katedrāli zibenīgi izplatās internetā, fotogrāfe meklē tajā redzamo vīrieti
2019. gada 16. aprīlis, 11:49

Stunda pirms: fotogrāfija ar Parīzes Dievmātes katedrāli zibenīgi izplatās internetā, fotogrāfe meklē tajā redzamo vīrieti

Jauns.lv

Stundu pirms postošā ugunsgrēka Parīzes Dievmātes katedrālē, kāds tēvs ar savu meitu bezrūpīgi spēlējies vēsturiskā pieminekļa priekšā, kad kāda tūriste uzņēmusi viņu fotogrāfiju. Nu tā zibenīgi izplatījusies internetā, ar aicinājumu palīdzēt foto uzņēmējai atrast ģimeni, kura iemūžināta nu jau vēsturiskā fotogrāfijā – stundu pirms uguns izpostīja 13. gadsimta kultūras pērli. 

Fotogrāfija uzņemta pirms saulrieta un tajā redzama Parīzes Dievmātes katedrāle vēl visā savā krāšņumā. Brūka Vinsdore, kura foto uzņēmusi, stāsta: “Es nofotografēju brīdi, kad tēvs ar savu meitu spēlējās vēsturiskā pieminekļa priekšā. Bilde izdevās tik labi, ka gandrīz piegāju pie ģimenes, lai viņiem to piedāvātu. Nu es vēlētos, lai es būtu to izdarījusi. “Twitter”, lūdzu palīdzi man viņus atrast!”. 

Sociālā tīkla lietotāji reaģējuši momentāni, ar ierakstu dalījušies jau 35 000 cilvēku, tomēr fotogrāfijā redzamais vīrietis vēl nav identificēts. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Liesmas apņēma tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile, kas bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to dzēst.
Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka cīņai ar ugunsgrēku mobilizēti 400 ugunsdzēsēji.

Kā norādīja ugunsdzēsības dienests, ugunsgrēka izcelšanās varētu būt saistīta ar veiktajiem renovācijas darbiem. Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par ugunsgrēka izcelšanos.
Policija pavēstīja, ka neviens cilvēks ugunsgrēkā nav gājis bojā.

Tikmēr visa pasaule ir reaģējusi ar šoku, skumjām un lūgšanām uz pirmdien Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlušos milzu ugunsgrēku, paužot vienotību un solidaritāti ar Francijas tautu. 

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess piedāvāja Francijai savas valsts palīdzību katedrāles atjaunošanā. Viņš tviterī rakstīja, ka šis ugunsgrēks ir "katastrofa Francijai, Spānijai un Eiropai", piebilstot, ka liesmas iznīcina "850 gadus vēstures, arhitektūras, glezniecības un tēlniecības". 

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja reportieriem notikuma vietas tuvumā, ka viņš lūgs starptautisku palīdzību katedrāles atjaunošanai, iesaistot arī pasaules "dižākos talantus". 

ASV prezidents Donalds Tramps kādā pasākumā Minesotas štatā pieminēja "briesmīgo ugunsgrēku", kas izpostījis "vienu no lielākajiem pasaules dārgumiem".
"Tā ir daļa no mūsu izaugsmes, tā ir daļa no mūsu kultūras, tā ir daļa no mūsu dzīves," teica Tramps par šo vēstures un arhitektūras pieminekli.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115