foto: SplashNews.com/ Vida Press
Barselonā galēji labējo sadursmēs ar katalāņu separātistiem ievainoti pieci cilvēki
Pasaulē
2019. gada 30. marts, 19:49

Barselonā galēji labējo sadursmēs ar katalāņu separātistiem ievainoti pieci cilvēki

LETA

Spānijā Katalonijas galvaspilsētā Barselonā sestdien galēji labējas partijas "Vox" demonstrantu sadursmēs ar katalāņu neatkarības kustības aktīvistiem ievainoti pieci cilvēki, bet septiņi aizturēti, pavēstīja policija.

Atbilstoši policijas aplēsēm 5000 "Vox" biedru piedalījušies demonstrācijā, kas tika rīkota, kā izteicās partijas līderis Santjago Abaskals , "lai līdz galam aizstāvētu vienotu Spāniju".

"Spānija nepakļausies, lai tiktu izpostīta," pūlim sacīja Abaskals.

Vairākas radikālo Katalonijas neatkarības atbalstītāju grupas, daudzi no kuriem bija tērpušies maskās, rīkoja kontrdemonstrāciju līdzās "Vox" akcijai, kas notika Barselonas Spānijas laukumā.

Aptuveni 300 no viņiem saslēja barikādes, aizdedzināja atkritumu tvertnes, apmētāja policistus ar pudelēm un akmeņiem.

Bija redzami plakāti, skanēja saukļi, nosodot fašismu.

Spriedze saasinājusies, tuvojoties nākammēnes gaidāmajām Spānijas parlamenta vēlēšanām un turpinoties 12 katalāņu līderu tiesāšanai saistībā ar viņu lomu neveiksmīgajos 2017.gada centienos panākt Katalonijas neatkarību.

"Vox" pirmie vēlēšanu panākumi bija decembrī, kad tā izcīnīja vietas Andalūzijas reģiona parlamentā. Sagaidāms, ka partija iegūs arī mandātus Spānijas parlamentā 28.aprīļa vēlēšanās.

Katalonijas separātistu prāvā "Vox" uzņēmusies "tautas prokurora" lomu, kas ir specifiska Spānijas juridiskajai sistēmai un pieļauj šāda apsūdzētāja darbību līdzās valsts prokuroram.

Spānijas sociālistu valdība noraida pārmetumus, ka Katalonijas līderu tiesāšana būtu netaisnīga.