foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: krievu tūristam par orangutana kontrabandu Indonēzijā draud cietumsods
Indonēzijas policija žurnālistiem stādīja priekšā aizturēto krievu tūristu Andreju Žestkovu un orangutanu.
Pasaulē
2019. gada 25. marts, 16:11

VIDEO: krievu tūristam par orangutana kontrabandu Indonēzijā draud cietumsods

Jauns.lv / LETA

Andrejs Žestkovs nākamos piecus gadus, iespējams, pavadīs Indonēzijas cietumā. Viņš no valsts mēģināja izvests orangutanu un vairākas ķirzakas, vēsta "Reuters".

Pirms trim dienām viņu Bali salas Denpasaras lidostā aizturēja mirkli pirms lidojuma uz Krieviju.

foto: Ekrānuzņēmums
Indonēzijas policija žurnālistiem stādīja priekšā aizturēto krievu tūristu Andreju Žestkovu un orangutanu.

Indonēzijas varasiestādes šodien žurnālistiem atrādīja 27 gadus veco krievu tūristu Andreju Žestkovu un orangutana mazuli, kuru viņš koferī mēģināja izvest no valsts.

Bali policijas šefs Rudijs Stiavans stāsta: "Ar lidostas drošības dienesta palīdzību mums izdevās atrast mazu orangutanu. Viņš bija sazāļots un paslēpts koferī, lai vestu uz Krieviju."

foto: AFP/Scanpix
Divus gadus vecais orangutans tika pamanīts drošības procedūru laikā, sazāļots ar pretalerģijas līdzekļiem, guļam pītā grozā.

Žestkovam draud cietumsods līdz pieciem gadiem un 7000 dolāru liels naudassods.

Žestkovs pratināšanā atklājis, ka pērtiķi iemidzinājis ar pretalerģijas tabletēm, ko izšķīdinājis pienā. Pārsēšanās laikā Seulā viņš dzīvniekam plānojis iebarot vēl vienu tādu pašu porciju.

foto: EPA/Scanpix
Bali lidostas drošības darbinieki izglāba orangutanu.

Policija apgalvo, ka Žestkovs lidojumam gatavojies tā, it kā būtu vedis bērnu. Viņam bijusi silta sega un bērnu pārtika. Līdzās orangutanam vīrieša bagāžā atrada arī divi gekoni un piecas ķirzakas.

Žestkovs likumsargiem apgalvojis, ka dzīvnieku viņam iedevis draugs, kurš orangutanu par 3 000 dolāriem nopircis uz ielas, tirgū. Draugs viņu pārliecinājis orangutanu vest līdzi uz Krieviju un turēt kā mājdzīvnieku.

Orangutans nodots Bali dabas resursu saglabāšanas aģentūrai. Kā ziņo Pasaules Dabas Fonds, orangutani ir kritiski apdraudēta suga. Pasaulē atrodami zem 100 000 šīs sugas pārstāvju.