foto: Ekrānuzņēmums
EPP līderis nosauc Lepēnu un AfD par "pamuļķiem" un noraida sadarbības iespēju
Eiropas Tautas partijas (EPP) līderis Manfrēds Vēbers noradīja iespēju sadarboties ar "pamuļķiem".
Pasaulē
2019. gada 22. marts, 14:17

EPP līderis nosauc Lepēnu un AfD par "pamuļķiem" un noraida sadarbības iespēju

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu vadošais konservatīvā bloka kandidāts Manfrēds Vēbers piektdien noraidīja iespēju sadarboties ar galēji labējām populistu partijām, partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) un Francijas nacionālistu līderes Marinas Lepēnas partiju dēvējot par "pamuļķiem".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eiropas Tautas partijas (EPP) līderis sacīja, ka viņa politika un atbalsta bāze atrodas stingri politiskā spektra centrā.

Ir "pilnīgi skaidrs", ka centriski labējais bloks necentīsies izveidot aliansi ar Itālijas galēji labējo līderi Mateo Salvīni vai Polijā valdošo partiju "Likums un taisnīgums", Vēbers sacīja intervijā laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung".

"Tieši tāpat es cīnīšos par to, lai gādātu, ka tādi pamuļķi kā AfD un Lepēnas partija neiegūst nekādu politisko atbildību," viņš sacīja.

EPP ir EP lielākā un ietekmīgākā frakcija, un tajā pārstāvēti ir arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles kristīgie demokrāti (CDU) līdz ar Bavārijas māsas partiju Kristīgi sociālo savienību (CSU), kuras biedrs ir Vēbers.

EPP trešdien apturēja Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna partijas "Fidesz" dalību frakcijā, šādu lēmumu pieņemot pēc kampaņas, kas Ungārijā bija izvērsta pret Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru un ASV miljardieri Džordžu Sorosu.

Tuvojoties EP vēlēšanām, kurās, kā tiek prognozēts, populisti varētu nostiprināt savas pozīcijas, Vēbers arī mudināja centriski kreiso kolēģi Fransu Timmermansu ieviest kārtību Sociālistu un demokrātu bloka (S&D) rindās.

"Kā es redzu, viņš nav pakustinājis ne pirkstu pret Rumānijas sociāldemokrātiem, kas ir uz ceļa, lai daļēji legalizētu korupciju," skaidroja Vēbers.

Viņš arī kritizēja procesus Maltā, kas ir "tieši tikpat slikti", norādot uz apsūdzībām par kontaktiem starp Maltas valsts varu un mafiju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās