foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Kims Čenuns dzelzceļa stacijā pieķerts uzvelkam smēķi
Ziemeļkorejas līderis pēc garā ceļa vilcienā relaksējas, uzsmēķējot Dongdangas dzelzceļa stacijā.
Pasaulē
2019. gada 26. februāris, 15:46

VIDEO: Kims Čenuns dzelzceļa stacijā pieķerts uzvelkam smēķi

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns otrdien, 26.februārī ieradās Vjetnamā, kur viņam gaidāms otrais samits ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kims sestdien izbrauca no Phenjanas ar vilcienu, dodoties 4500 kilometrus garā un trīs dienas ilgā braucienā caur Ķīnu uz Vjetnamas robežu, kuru viņš šķērsoja pie Dongdangas pilsētas.

Žurnālistu kameras Ķīnas dienvidos pie robežas ar Vjetnamu fiksējušas, ka Ziemeļkorejas līderis Dongdangas dzelzceļa stacijā ar sērkociņiem aizdedz cigareti un smēķējot nesteidzīgi tērzē ar saviem līdzbraucējiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Ziemeļkorejas līderis pēc garā ceļa vilcienā relaksējas, uzsmēķējot Dongdangas dzelzceļa stacijā.

Kimu Dongdangas dzelzeļa stacijā sagaidīja Vjetnamas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas sekretārs Vo Vanthuongs un valdības biroja ministrs Mai Tjendungs.

Kima delegācija atstāja Dongdangu, ar automobili dodoties 170 kilometrus garā braucienā uz Hanoju. Šī brauciena laikā uz ceļa būs apturēta visa pārējā satiksme

Cilvēki Hanojā sastājās rindās, lai redzētu garām pabraucam Čenuna konvoja, kas bija ceļā uz viesnīcu "Melia hotel". Otrdienas pēcpusdienā viņš devās uz Ziemeļkorejas vēstniecību.

Kima un Trampa tikšanās Hanojā ir paredzēta trešdien un ceturtdien.

Ir gaidāms, ka Kims apmetīsies Hanojas viesnīcā "Melia", bet Trampa apmešanās ir gaidāma viesnīcā "Marriott Hotel Hanoi". Abās šajās viesnīcās pirmdien bija vērojama pastiprināta drošībnieku klātbūtne.

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama bija uzturējies viesnīcā "Marriott" Hanojas apmeklējuma laikā 2016.gada maijā.

Šis būs otrais Kima un Trampa samits. Pirmais notika pērnā gada jūnijā Singapūrā, un Kims tajā uzsvēra savu gatavību Ziemeļkorejas "pilnīgai denuklearizācijai".

Abas puses tomēr nav uzņēmušās konkrētas saistības par nosacījumiem, kā Ziemeļkoreja likvidētu savu kodolarsenālu un ko ASV par to piedāvātu pretī.

Kims pēc pirmā samita ir kritizējis ASV par sankciju saglabāšanu pret viņa valsti, un progress abu valstu attiecībās ir apstājies.