Pasaulē
2019. gada 11. februāris, 14:36

VIDEO: Indonēzijas policijas pratināšanas metodes liek bailēs kliegt

Jauns.lv

Indonēzijas policija bija spiesta atvainoties par saviem disciplinārajiem pārkāpumiem nopratināšanas laikā. Policisti ap aizdomās turamā kaklu aplika dzīvu čūsku, tādējādi mēģinot panākt viņa atzīšanos, vēsta "Reuters".

Soctīklos noplūdinātajā video redzams vīrietis, kuram tiek uzdoti jautājumi sakarā ar nozagtiem mobilajiem telefoniem. Viņš bailēs kliedz, kad policisti viņa sejai tuvina čūskas galvu.

Pratināšanas laikā dzirdams, ka kāds policists liek aizturētajam atvērt acis, bet kādā brīdī pat draud čūsku iebāzt mutē vai aizbāzt aiz biksēm. Incidents Papua austrumu daļā Džaijavidžaijā noticis 15. janvārī.

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti ap aizdomās turamā kaklu aplika dzīvu čūsku, tādējādi mēģinot panākt viņa atzīšanos.

Papua policijas preses sekretārs Ahmads Mustofa Kamals paziņoja, ka iekšlietu nodaļā notiek izmeklēšana par likuma pārkāpumiem. Par notikušo atvainojies arī Džaijavidžaijas policijas šefs. No Papua bieži pienāk ziņojumi par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Papua ir bijusī Holandes kolonija, kas tika iekļauta Indonēzijas sastāvā pēc plaši kritizēta Apvienoto Nāciju atbalstīta referenduma.

Indonēzijas vara pār šo teritoriju tiek vērtēta pretrunīgi, jo tā nebija Indonēzijas sastāvdaļa 1949. gadā, kad valsts ieguva neatkarību, bet tika pievienota Indonēzijai tikai 1961. gadā ar militāru un diplomātisku spiedienu.