foto: Shutterstock
Spānijas asinsdesu meistars atklāj, ka desas gatavo pats no savām asinīm
Pasaulē
2019. gada 23. janvāris, 15:10

Spānijas asinsdesu meistars atklāj, ka desas gatavo pats no savām asinīm

Jauns.lv

Spāņu asinsdesa tiek uzskatīta par pasaules gardāko desas veidu. Lai gan parasti asinsdesas receptei tiek izmantotas cūku asinis, rīsi, sīpoli un garšvielu maisījums, Spānijas provinces Teruelas desu meistars atklājis, ka desas taisa pats no savām asinīm, vēsta "The Local".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Receptes pirmais solis ietverot 40ml no vēnas paņemtas asinis. Raules Kvīns, kurš dzīvo nelielajā Teruelas ciematiņā, kur mitinās vien ap 600 cilvēku, uzskata, ka asinsdesa ar cilvēka asinīm ir vienīgā vegānā desa pasaulē. 

30 gadus vecais Raules uzsver, ka viņa gatavotā asinsdesa nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus, tāpēc tā ir vegāniem draudzīga. 

“Jā, es saprotu, ka cilvēki arī ir dzīvnieki, bet, ja produkts nav iegūts dzīvnieku ļaunprātīgas izmantošanas rezultātā, tad tas atbilst vegānu prasībām. Ja jūs esat vegāns un gribat ēst asinsdesu, vienīgā iespēja to gatavot no savām asinīm,” paudis Raules. 

Viņa recepte ietver 40ml asiņu ieguvi no vēnas (to veic profesionāla ciema medmāsa), pirms desā tiek sapildītas pārējās sastāvdaļas. Maisījums pirms vārīšanas tiek iepildītas vegānu draudzīgā desas apvalkā.

30 gadus vecais Raules iedrošinājis jau vairākus cilvēkus pagatavot asinsdesu no savām asinīm, atzīstot, ka visi ir pārsteigti, cik gardas ir viņu asinis. 

Tēmas