foto: Facebook (Kristina DeJesus Barquin)
Medmāsa Teksasā izglābj sev dzīvību pēc tam, kad viņas roku norauj laivas propelleris
Pasaulē
2019. gada 22. janvāris, 15:19

Medmāsa Teksasā izglābj sev dzīvību pēc tam, kad viņas roku norauj laivas propelleris

Jauns.lv

Kādas ASV dzīvojošas sievietes pieredze medicīnā izglābusi viņas dzīvību pēc tam, kad peldoties ezerā viņu traumējusi garām braucoša motorlaiva, ziņo "Fox News".

Kristina Dejezus (32) zaudējusi savu labo roku pēc tam, kad to norāvis motorlaivas propelleris. Pārsteidzošā kārtā sieviete neapjuka un deva draugiem, kuri, pamanījuši nelaimi, Kristinu nekavējoties izvilkuši no ūdens, norādes, kā rīkoties traģiskajā situācijā.

Pati Kristina, esot šoka stāvoklī, neapjauta, ka ir zaudējusi roku, tomēr saglabāja racionālo domāšanu. Viņa lika draugiem aizspiest brūci un turēt viņas kājas piepaceltā stāvoklī, kamēr viņi skrēja uz piestātni, lai izsauktu mediķus. 

foto: Facebook (Kristina DeJesus Barquin)

Mediķi sievieti ar helikopteru transportēja uz slimnīcu, kur ķirurgi viņai veica ārkārtas operāciju. Septiņas dienas pēc operācijas sieviete bija tiktāl atlabusi, ka varēja doties uz savām mājām, lai uzsāktu trīs nedēļas ilgu atveseļošanās kursu.

Tagad Kristina nēsā rokas protēzi un ir pateicīga, ka vispār ir izdzīvojusi. "Mana roka tika amputāte jau uzreiz, bet es vispār neko nejutu. Es zināju, ka man ātri jāaptur asiņošanu un jāguļ ar paceltām kājām. To, ka man nav rokas, es sapratu tikai vēlāk. Es tam nespēju noticēt. Man palaimējās, ka brūce asiņoja salīdzinoši vāji," notikušo atceras Kristina, "Es centos pēc iespējas saglabāt mieru, jo zināju, ka stress visu tikai pasliktinātu."

Sieviete joprojām strādā par medicīnas māsu slimnīcā un ir pateicīga savam draugam, kurš palīdzējis viņai pieņemt sevi tādu, kāda viņa ir. "Esmu izvēlējusies saglabāt optimismu, un atbalsts, kuru es saņemu, to padara vieglāku," atklāj Kristina, "Tavs ārējais veidols ir kaut kas, ar ko tev diendienā jāsadzīvo. Tev tas jāpieņem. Pašreiz man nav problēmu ar savu ķermeni. Nekas man netraucē pludmalē nēsāt bikini. Man ir palaimējies ar savu vīru, jo viņš katru dienu mani atbalsta."

foto: Facebook (Blas Barquin)

Samierināties ar jauno dzīves veidu palīdzējusi arī pieredze medicīnā: "Es zinu, ka viss varēja izvērsties daudz traģiskāk un es būtu varējusi pat nomirt." Traģēdijas gadadienā Kristina ar saviem draugiem, kuri reizē ir arī viņas glābēji, sarīkoja pikniku pie ezera Teksasā, kurā notika nelaime. Tas krietni satuvināja draugus, kuriem gads aizritējis satraukum pilnās vēsmās.