foto: REUTERS/SCANPIX
Tramps sestdien nāks klajā ar "nozīmīgu paziņojumu"
ASV prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2019. gada 19. janvāris, 10:02

Tramps sestdien nāks klajā ar "nozīmīgu paziņojumu"

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien Baltajā namā nāks klajā ar "nozīmīgu paziņojumu" par ieilgušo federālās valdības darba daļējo apturēšanu un par situāciju uz valsts dienvidu robežas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdības darbs ir daļēji apturēts kopš 22.decembra pēc tam, kad Tramps noraidīja federālā budžeta projektu, jo tajā nebija ietverts finansējums mūrim, ko viņš grib uzcelt gar Meksikas robežu. Valdības darba apturēšana skar apmēram 800 000 federālās valdības darbinieku, kuri tās dēļ nesaņem atalgojumu.

"Es rīt plkst.15 (plkst.22 pēc Latvijas laika) tiešraidē no @WhiteHouse (Baltā nama) nākšu klajā ar nozīmīgu paziņojumu par Humāno krīzi uz mūsu Dienvidu robežas un par [valdības darba] Apturēšanu," Tramps piektdien ierakstīja tviterī, neminot sīkākas detaļas.

Tramps bija apsvēris ārkārtas stāvokļa izsludināšanu uz dienvidu robežas, lai nodrošinātu finansējumu mūrim bez Kongresa apstiprinājuma, bet to neizdarīja. Trampa politiskie pretinieki demokrāti šādu rīcību būtu apstrīdējuši tiesās.

Valdības darba daļēja apturēšana ir ieilgusi, jo demokrāti kategoriski noraida prezidenta prasību piešķirt 5,7 miljardu ASV dolāru lielu finansējumu mūra būvniecībai.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi no Demokrātu partijas trešdien ierosināja Trampam atlikt 29.janvārī Kongresā plānoto runu par stāvokli valstī vai iesniegt to Kongresam rakstiski. Viņa to pamatoja ar drošības apsvērumiem, kas radušies saistībā ar valdības darba apturēšanu.