foto: Reuters/Scanpix/LETA
Netanjahu aicina Irānu nekavējoties izvest savus spēkus no Sīrijas
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien aicinājis Irānu ātri izvest savus spēkus no Sīrijas.
Pasaulē
2019. gada 15. janvāris, 18:10

Netanjahu aicina Irānu nekavējoties izvest savus spēkus no Sīrijas

Jauns.lv / LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien aicinājis Irānu ātri izvest savus spēkus no Sīrijas vai arī rēķināties ar Izraēlas uzbrukumiem šiem spēkiem.

Netanjahu militārā ceremonijā Telavivā sacīja, ka vakar dzirdējis Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvi sakām, ka Sīrijā neesot Irānas militārās klātbūtnes, un Irāna nodarbojas tikai ar padomu došanu.

"Ļaujiet man dot padomu viņiem - ātri tieciet prom no turienes, jo mēs turpināsim (..) uzbrukt, kā solījām un darām, bezbailīgi un neatlaidīgi," paziņoja Netanjahu.

Izraēlas premjers svētdien publiski apstiprināja, ka Izraēla nedēļas nogalē ir uzbrukusi "Irānas noliktavām, kurā atradās Irānas ieroči, Damaskas starptautiskajā lidostā."

Netanjahu norādīja, ka Izraēla uzbrukusi Irānas un Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hezbollah" mērķiem simtiem reižu.

Izraēla ir solījusi nepieļaut, ka Irāna nostiprina savu militāro klātbūtni Sīrijā.

Netanjahu atzina, ka Izraēlas galvenā problēma drošības jomā ir Irāna un tās aģenti, un uzsvēra, ka Izraēlas armijai ir izdevies novērst Irānas nostiprināšanos Sīrijā.

Irāna ir viens no galvenajiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada starptautiskajiem atbalstītājiem, taču Teherāna noliedz, ka sūtītu savus karavīrus uz Sīriju. Irāna apgalvo, ka nosūtījusi uz Sīriju tikai militāros padomdevējus un brīvprātīgos.