foto: REUTERS/SCANPIX
Vecmāmiņa Krievijā nomirst divas reizes: otrreiz - pēc augšāmcelšanās nosalstot morgā
(Attēls ilustratīvs) Krievijas Amūras apgabalā par mirušu pasludināta 62 gadus veca sieviete tomēr bijusi dzīva un nosalusi morgā.
Pasaulē
2019. gada 14. janvāris, 16:53

Vecmāmiņa Krievijā nomirst divas reizes: otrreiz - pēc augšāmcelšanās nosalstot morgā

Jauns.lv

Traģisks atgadījums noticis Krievijas Amūras apgabalā. Par mirušu pasludināta 62 gadus veca sieviete tomēr bijusi dzīva un nosalusi morgā, kurā tikusi ievietota pēc nāves pasludināšanas, ziņo ārvalstu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc kārtīgas uzdzīves kopā ar tuviniekiem sievietei palicis slikti un tikuši izsaukti ārkārtas dienesti. Policijas darbinieki, pārbaudot un apskatot sievieti, konstatējši sievietes nāvi un aizveduši līķi uz morgu.

Pēc tam, kad morga darbiniece līķim gribējusi piestiprināt uzskaites numuru, viņa piedzīvojusi neticamo - līķis sakustējies. Sieviete bija dzīva. Darbiniece nekavējoties zvanīja mediķiem.

Paramediķi 40 minūtes cīnījušies par sievietes dzīvību, tomēr tā jau atkal izdzisusi. Belogorskas slimnīcas ārsts Mihails Daņilovs konstatējis, ka sieviete mirusi no hipotermijas jeb nosalšanas. Kā stāsta mediķi, ja sieviete sākotnēji no notikuma vietas būtu transportēta uz slimnīcu, nevis uz morgu, viņa, iespējams, tiktu glābta un būtu izdzīvojusi.

Policija notikuma vietā esot pārkāpusi likumu, nekonsultējoties ar mediķiem un pašiem atzīstot, ka sieviete ir mirusi. "Policistiem bija jārīkojas pēc instrukcijām un jāzvana mediķiem," apgalvo medicīnas personāla pārstāvis, "tikai pēc oficiāli aizpildītiem dokumentiem var pasludināt cilvēka nāvi un nogādāt viņu morgā".

Saistībā ar notikušo ir uzsākta izmeklēšana.

Tēmas