foto: AFP/Scanpix
Eiropas kalnos gaidāma bīstami spēcīga snigšana, izplatīts brīdinājums
Snovbordists Francijas Alpos.
Pasaulē
2019. gada 7. janvāris, 15:08

Eiropas kalnos gaidāma bīstami spēcīga snigšana, izplatīts brīdinājums

Jauns.lv / LETA

Tuvākajās dienās Alpu kalnu reģiona ziemeļdaļā atkal gaidāma spēcīga snigšana, tādēļ Austrijas Alpos no otrdienas līdz piektdienai būs spēkā sarkanās krāsas brīdinājums, liecina meteoroloģijas dienestu sniegtā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekšējās dienās vietām Austrijas Alpos uzsnidzis vairāk nekā metrs sniega, un šonedēļ gaidāms vēl aptuveni metrs svaiga sniega. Līdz ar to būs arī ļoti liels lavīnu risks.

Spēcīga snigšana skārusi ne tikai Austrijas Alpus, bet arī Vācijas Alpus un kalnus Šveices austrumu daļā. Turpretī Itālijas Alpos valda lielākoties sauss un saulains laiks, jo dominē ziemeļu vēji.

Vācijas meteodienests paziņojis, ka kalnos valsts dienvidu pierobežā izveidojusies līdz 245 centimetriem augsta sniega kārta un lavīnu risks sasniedzis ceturto no piecām pakāpēm.

Saskaņā ar "Meteoalarm" datiem otrdien, 8.janvārī, 20 Eiropas valstīs izsludināts brīdinājums par sniegu vai salu.

Tai skaitā Balkānu valstīs, arī Grieķijā, sinoptiķi izplatījuši oranžās krāsas brīdinājumu par zemu gaisa temperatūru, sala dēļ Serbijā spēkā pat sarkanais brīdinājums. Vietām kalnu rajonos termometra stabiņš naktīs noslīdēs nedaudz zem -20 grādiem.