foto: Pexels.com
Ugunsgrēkā populārajā "Escape Room" spēlē Polijā gājušas bojā piecas pusaudzes
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2019. gada 5. janvāris, 00:22

Ugunsgrēkā populārajā "Escape Room" spēlē Polijā gājušas bojā piecas pusaudzes

Jauns.lv / LETA

Polijas ziemeļu pilsētā Košalinā piecas pusaudzes ir gājušas bojā ugunsgrēkā, kas izcēlās telpā, kur viņas piedalījās populārajā spēlē "Escape Room" ("Izlaušanās spēle"), piektdien paziņoja amatpersonas.

"Šīs traģēdijas upuri ir 15 gadus veci bērni – meitenes, kas svinēja dzimšanas dienu," telekanālam TVN24 paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Joahims Brudziņskis.

Ugunsgrēkā arī tika ievainots 25 gadus vecs vīrietis, kurš ar smagiem apdegumiem tika hospitalizēts slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā. Izmeklētāji, kas mēģina noskaidrot ugunsgrēka cēloni, vēl nevar iztaujāt šo vīrieti, pastāstīja vietējās policijas preses sekretāre.

foto: EPA/Scanpix
Polijā ugunsgrēkā "Izlaušanās spēles" laikā gājušas bojā piecas pusaudzes.

Ugunsgrēks izcēlās ap plkst.17 (plkst.18 pēc Latvijas laika). Pēc tā nodzēšanas ugunsdzēsēji atrada bojāgājušo meiteņu līķus. Tiek uzskatīts, ka nāves cēlonis bija saindēšanās ar oglekļa monoksīdu (tvana gāzi).

Brudziņskis pēc šīs traģēdijas deva rīkojumu valsts ugunsdzēsības dienestam pārbaudīt ugunsdrošību visās "Izlaušanās spēles" telpās, kuru Polijā ir vairāk nekā 1000.

Polijas prezidents Andžejs Duda tviterī nosauca pusaudžu pāragro nāvi par "smagu traģēdiju".

Košalinas mērs Pjotrs Jedlinskis paziņoja, ka svētdien šajā pilsētā būs sēru diena.

"Izlaušanās spēlē" dalībnieki tiek ieslēgti kādā istabā vai namā un tiem stundas laikā jāatrod un jāatmin norādes viņu izkļūšanai laukā.