foto: Stefan Boness/Ipon/SIPA
Vācija nolemj dot priekšroku tādiem bēgļiem, no kuriem var izveidot jēdzīgu darbaspēku
Vācijas valdība vienojas par likumprojektu kvalificēta darbaspēka imigrācijas veicināšanai.
2018. gada 18. decembris, 20:19

Vācija nolemj dot priekšroku tādiem bēgļiem, no kuriem var izveidot jēdzīgu darbaspēku

Jauns.lv / LETA

Vācijas valdība otrdien vienojusies par pēdējiem jautājumiem pretrunīgi vērtētajā likumprojektā, kas paredz sekmēt tādu cilvēku imigrāciju, kuru prasmes būs noderīgas ekonomikai.

Plānots, ka valdība likumprojektu pieņems trešdien, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju, ziņo aģentūra DPA.

Viens no jautājumiem, par ko ministriem bija visgrūtāk vienoties, bija laika periods, kurā imigrantiem jāiegūst kvalifikācija.

Kristīgo demokrātu (CDU) un to Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - politiķi vēlējās novērst, lai šo laika periodu izmanto atraidītie patvēruma meklētāji pastāvīgas uzturēšanās atļaujas iegūšanai.

CDU un CSU arī uzstāja, ka patvēruma meklētāji, kas tīšām slēpj savu identitāti, būtu jāizslēdz no jaunā likuma sniegtajām garantijām.

Vācijas uzņēmēji vēlas, lai imigrācijas likumi tiktu atviegloti, jo ekonomikai trūkst kvalificēta darbaspēka.

Oficiālie dati liecina, ka bezdarbs novembrī nokrities līdz rekordzemam līmenim - 4,8%, kamēr brīvo vakanču skaits sasniedzis 807 000.

Nesen veikta aptauja liecina, ka divas trešdaļas vidēja lieluma uzņēmumu Vācijā plāno tuvākajos gados pieņemt darbā jaunus darbiniekus.

Tēmas