foto: REUTERS/SCANPIX
Turcija sola noskaidrot patiesību par Hašogi slepkavību
Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi.
Pasaulē
2018. gada 16. decembris, 08:21

Turcija sola noskaidrot patiesību par Hašogi slepkavību

Jauns.lv / LETA

Turcija neatteiksies no centieniem noskaidrot patiesību par "The Washington Post" žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavību Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, sestdien paziņoja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu.

"Mēs no Saūda Arābijas puses neesam saņēmuši nekādu jaunu informāciju vai izmeklēšanas rezultātus," Katarā notiekošā konferencē pavēstīja Čavušolu.

"Turcija to nepametīs, mēs iesim līdz beigām," sacīja Čavušolu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi.

Iepriekš šomēnes ministrs pavēstīja, ka Turcija risina sarunas par iespējamu ANO izmeklēšanu par 2.oktobrī pastrādāto slepkavību.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Žurnālista Hašogi slepkavības izmeklēšana

gallery icon
26

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Savukārt pēc ASV mediju ziņām, ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) guvusi pārliecinošus pierādījumus, ka Saūda Arābijas kroņprincis un faktiskais valdnieks bijis iesaistīts slepkavībā.