foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas parlaments oficiālajiem reģistriem apstiprina trešo dzimuma identitāti
Parlaments šādi izpildīja Vācijas augstākās tiesas prasību.
Pasaulē
2018. gada 14. decembris, 13:11

Vācijas parlaments oficiālajiem reģistriem apstiprina trešo dzimuma identitāti

Jauns.lv / LETA

Vācijas iedzīvotājiem turpmāk dzimuma identifikācijai oficiālos reģistros līdzās divām līdz šim bijušajām izvēlēm būs arī trešā, kas ļaus norādīt, ka dzimums ir "atšķirīgs", ceturtdien nolēma Vācijas likumdevēji.

Parlaments šādi izpildīja Vācijas augstākās tiesas prasību, kas pērn bija nolēmusi, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai reģistrēties ne tikai kā vīriešiem vai sievietēm, liekot varasiestādēm radīt iespēju izvēlēties trešo identitāti vai arī pavisam atsacīties no dzimuma reģistrēšanas.

Lēmums tika pieņemts, izskatot prasības iesniedzējas lietu, kas nesekmīgi bija centusies panākt, ka viņas dzimšanas reģistrā dzimums tiek nomainīts no "sieviešu" uz "starp/atšķirīgs" vai "atšķirīgs". Līdz šim vienīgā alternatīva cilvēkam, kas nevēlējās tikt identificēts kā vīrietis vai sieviete, bija atstāt atzīmes vietu par dzimuma identitāti neaizpildītu.

Tomēr aktīvistu organizācijas un opozīcijas politiķi apgalvo, ka ar pieņemtiem grozījumi nav pietiekami. Vairumā gadījumu cilvēkiem, lai tiktu mainīts dzimuma statuss, ir jāuzrāda ārsta atzinums.

Tēmas