foto: unsplash.com
Pilsētā Spānijā cilvēki netiek galā ar tūkstošiem niknu baložu: "Viņi no cilvēkiem vairs nebaidās!"
Pasaulē
2018. gada 13. decembris, 17:30

Pilsētā Spānijā cilvēki netiek galā ar tūkstošiem niknu baložu: "Viņi no cilvēkiem vairs nebaidās!"

Jauns.lv

Baloži ir sastopami jebkurā Eiropas pilsētā, tomēr Spānijas ostas pilsētā Kadisā šie putni no cilvēkiem vairs nebaidās. Tie terorizē tūristus tik ļoti, ka vietējās varasiestādes pieņēmušas lēmumu putnus no pilsētas izvest, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai cīnītos ar uzbāzīgo putnu problēmu un izvairītos no drastiskām metodēm, varasiestādes Kadisā pieņēmušas lēmumu noķert piecus tūkstošus baložu un pārvietot putnus uz Valensijas provinci apmēram 500 kilometrus tālāk.

"Mēs nepārspīlējam, baloži vairs nebaidās no cilvēkiem," medijam CNN stāsta viens no Kadisas pilsētas restorānu īpašniekiem Karlos Fernandes. "Putni lido virsū ēdienam pat tad kad klienti sēž pie galda un ēd. Viņi mēdz nomest zemē glāzes, paplātes un krūkas - tas ir pamatīgs juceklis."

Fernandes atklāj, ka arī brīžos, kad klienti izvēlas sēdēt pie galdiņa iekštelpās, baloži tik un tā atrod veidu, kā iekļūt telpās. "Viņi zina, kur ir ēdiens un ka mēs neko viņiem nenodarīsim, viņi nebaidās," piebilst restorāna īpašnieks.

Baloži Kadisas pilsētā ir tik daudz, ka nereti tūristi izvēlas šo vietu vairs neapmeklēt. Galvassāpes sagādā arī dzīvnieku izkārnījumi, kas nereti nonāk uz restorānu galdiem un krēsliem.

Varasiestādes lēš, ka Kadisā ir apmēram deviņi tūkstoši baložu, kas ir apmēram trīs reizes vairāk nekā pilsēta reāli spēj "uzturēt".