Pasaulē
2018. gada 5. decembris, 16:12

Maskavas tiesa uz 25 diennaktīm arestē cilvēktiesību aizstāvi Ļevu Ponomarjovu

Jauns.lv / LETA

Maskavas tiesa piespriedusi 25 diennakšu administratīvo arestu 77 gadus vecajam cilvēktiesību aizstāvim Ļevam Ponomarjovam, atzīstot viņu par vainīgu "atkārtotā publiska pasākuma rīkošanas noteikumu pārkāpšanā".

Pēc apsūdzības versijas, organizācijas "Par cilvēktiesībām" līderis Ponomarjovs savā "Facebook" lapā pārpublicējis aicinājumu uz atbalsta akciju "Jaunās paaudzes aizstāvībai", kuras iniciatori bija aizturētu jauniešu ģimenes un kas notika 28.oktobrī Lubjankas laukumā pie Federālā Drošības dienesta (FDD) ēkas. Toreiz policija aizturēja 18 pasākuma dalībniekus.

Kā pavēstīja "Par cilvēktiesībām" preses dienests, Ponomarjovs arestēts sakarā ar viņa gatavoto akciju "Maršs mieram. Pret vardarbību", kura paredzēta 16.decembrī. 3.decembrī viņš iesniedza Maskavas domē paziņojumu par akcijas rīkošanu.

"Šai akcijai jākļūst par pilsoniskās sabiedrības atbildi uz drošībnieku īstenoto lienošo varas sagrābšanu, viņu pielietotajām spīdzināšanām un provokācijām, uz politisko represiju pastiprināšanu, kas vispirms vērsts pret politiski aktīvo jaunatni," teikts organizācijas paziņojumā.