foto: Foto: AFP/Scanpix
Ievērojami uzlabojies Sencova veselības stāvoklis
Pasaulē
2018. gada 1. novembris, 22:09

Ievērojami uzlabojies Sencova veselības stāvoklis

LETA

Krievijā ieslodzītais ukraiņu režisors Oļehs Sencovs vēstulē tiesību aktīvistiem pavēstījis, ka mēnesi pēc badastreika pārtraukšanas viņam jūtami uzlabojusies veselība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pats jūtos daudz labāk nekā pirms mēneša. Analīzes, protams, vēl nav labas, bet vairs ne sliktas, kā agrāk. Tagad galvenokārt diēta, novērošanas un tabletes pret sīkumiem. Tā kā īpaši tur neuztraucieties - es esmu izdzīvojis," teikts vēstulē, kuru savā "Facebook" lapā publicējis krievu tiesību aktīvists Nikolajs Šurs.

Sencova māsa Natālija Kaplana pēc badastreika pārtraukšanas pagājušajā mēnesī paziņoja, ka viņš var neizdzīvot, jo 145 dienas ilgušais badastreiks smagi iedragājis viņa veselību. Pēc viņas teiktā "gandrīz visi viņa orgāni ir smagi cietuši", tostarp aknas, sirds un smadzenes.

Pagājušajā nedēļā Sencovam tika piešķirta Eiropas Parlamenta (EP) Andreja Saharova cilvēktiesību balva.

Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par "teroraktu plānošanu", un 2015.gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.

42 gadus vecais režisors 14.maijā pieteica badastreiku, kuru ievēroja 145 dienas, pieprasot, lai Krievija atbrīvo visus ukraiņu politieslodzītos.