foto: AFP/Scanpix
Indijas lidostu policistus aicina neaizrauties ar smaidīšanu
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2018. gada 9. oktobris, 11:49

Indijas lidostu policistus aicina neaizrauties ar smaidīšanu

Jauns.lv / LETA

Indijas lidostu bruņotie policisti tiek mudināti neaizrauties ar smaidīšanu, amatpersonām skaidrojot, ka viens no 2001.gada ASV teroraktu iemesliem bijis pārliekā koncentrēšanās uz draudzīgumu, otrdien vēsta vietējie mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Centrālie industriālie drošības spēki (CISF), kas ir atbildīgi par drošību lidostās, pāries no "platā smaida sistēmas" uz "pietiekamā smaida sistēmu", vēsta laikraksts "Indian Express".

Pārmaiņas tiek īstenotas, lai CISF vairāk gādātu par modrību, nevis draudzīgumu.

"Mēs nedrīkstam būt pārmērīgi draudzīgi ar pasažieriem, jo viens no iemesliem, kas tiek minēts, kāpēc notika 9/11, ir pārliekā paļaušanās uz pasažieru draudzīgajām iezīmēm", sacīja CISF ģenerāldirektors Radžešs Randžans.

Starptautiskie konsultanti apmācīs CISF darbiniekus uzvedības analīzē, viņš piebilda.

Indija pēdējo desmit gadu laikā pieredzējusi seškārtīgu pasažieru skaita pieaugumu, ceļotājiem sektorā, kurā ir liela konkurence, izmantojot arvien labākos savienojumus un lētākās biļešu cenas.

Tomēr lidostām ir grūtības tikt galā ar pasažieru skaita pieaugumu, bet eksperti brīdina, ka valdībai būtu jātērē miljardi, lai palielinātu jaudas un uzlabotu drošību.

Daļa iekšzemes lidojumu pasažieru drīzumā varēs pat neņemt līdz biļetes, pateicoties ierosinātajai seju atpazīšanas tehnoloģijai, šomēnes pavēstīja valdība.

Tēmas