Pasaulē
2018. gada 3. oktobris, 20:23

Ukrainā izmeklē izlūkdienesta vicepriekšsēža iespējamo korumpētību

Jauns.lv

Ukrainas korupcijas apkarotāji trešdien uzsākuši izmeklēšanu pret augsta ranga Ukrainas izlūkdienesta amatpersonu, kura ģimenei, kā vēsta mediji, pieder trīs vairākus miljonus eiro vērtas villas.

Nacionālais Korupcijas apkarošanas birojs (NABU) sācis izmeklēšanu pret Ārējās izlūkošanas dienesta vicepriekšsēdi Serhiju Semočko pēc tam, kad žurnālistu izmeklēšanas rezultātā tapušais materiāls bija izraisījis plašu sabiedrības sašutumu.

NABU preses birojs paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana saistībā ar Semočko īpašumu iegādi.

Ja Semočko tiks notiesāts, viņam draud līdz desmit gadiem cietumā.

Semočko bijuši augsti amati Ukrainas drošības dienestos kopš 2015.gada, kad viņš tika pārcelts uz Kijevu no Krievijas okupētās Krimas.

Ziņas par viņa ienākumiem, aktīviem un ģimeni ir trūcīgas, bet televīzijas programma "Naši Hroši" noskaidrojusi, ka ir identificēta viņa civilsieva.

Tetjana Lisenko un viņas meita Anastsija ir oficiālās īpašnieces trim villām Kijevas apkaimē, kuru kopīgā vērtība ir teju septiņi miljoni eiro, vēsta programma.

Ģimene dzīvo ar plašu vērienu un bieži izmanto privātu helikopteru.

Žurnālisti Krievijas nodokļu un citos publiskajos reģistros uzgājuši liecības, ka astoņiem Semočko radiniekiem ir Krievijas pilsonība.

Nedz Ukrainas prezidents Petro Porošenko, nedz drošības dienests šo lietu nav komentējuši.