Pasaulē
2018. gada 12. septembris, 16:49

Komisks kriminālstāsts no Indijas: aiztur 2 zagļus, kuri no bagātību vērtas zelta kastītes ēda pusdienas

Jauns.lv

Policija Indijas pilsētā Haidarabādā, kas atrodas valsts vidienē, aizturējusi divus vīriešus, kuri no muzeja nozaguši karalisku zelta brokastu kastīti, kurā iestrādāti juvelierizstrādājumi. Policija saka, ka vīrieši visu savu laupījumu varēja pārdot par 12 miljoniem eiro, bet ko viņi izdarīja? Paēda no muzeju eksponātiem pusdienas...

"The Guardian" vēstī, ka zādzība pastrādāta no kāda muzeja Haiderabādas dienvidos. Vīrieši ēkā ielauzās pa ventilācijas šahtu, paķēra zelta brokastu kastīti un ar rubīniem un smaragdiem izgreznotu zelta kausu, kā arī citus antīkus priekšmetus un metās bēgt. 

Sazagto vīrieši izsolē Dubaijā būtu varējuši realizēt par 12 miljoniem eiro, bet tā vietā Muhameds Mubīns un Muhameds Gūss aizlaidās uz Mumbaju, ievācās luksusa viesnīcā un ārkārtīgi vērtīgo kastīti lietoja kā maltīšu trauku. 

"Abi atzinās, ka divreiz paēduši no zelta kastes," sacīja Haiderabādas policijas pārstāvis Andžani Kumārs. Viņš atklāj, ka uz Mumbaju abi devās, cerot pārdot guvumu, bet tad atgriezās Haidarabādā, kur nākamajā dienā viņus aizturēja policija. 

Policijā arī atklāja, ka vīrieši gribējuši paņemt zelta vākos iestrādātu Korānu, tomēr pārdomājuši, jo tieši tobrīd atskanēja azāns jeb publiskais sauciens uz lūgšanu. "Viņi nobijās un šo dārgumu nolēma neaiztikt," atklāj likumsargi. 

Izskanējis arī, ka zagļi uz Mumbaju sākumā bēga uz motocikla, tomēr ceļā piedzīvoja tehniskas ķibeles, tāpēc atlikušo ceļu bija spiesti mērot sabiedriskajā transportā. 

Policijā neslēpj, ka abi vīri bija absolūti amatieri, kuri sapņojuši par labāku dzīvi. "Mubīnu apbūra brokastu kastīte, kuru viņš redzēja, pirms dažiem mēnešiem apmeklējot muzeju," atklāj policijā, norādot, ka vīrietis arī vēlējies ieturēt maltīti no zelta traukiem, kā to senatnē darīja Haidarabādas valdītāji no karaliskajām dinastijām. 

Tēmas