foto: REX/Vida Press
"Deģeneratīvais muļķis..." Tramps uzbrūk Votergeitas skandāla reportierim
Pasaulē
2018. gada 30. augusts, 08:40

"Deģeneratīvais muļķis..." Tramps uzbrūk Votergeitas skandāla reportierim

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien uzbruka reportierim Karlam Bērnstainam, kurš bija viens no Votergeitas skandāla aizsācējiem, kura rezultātā amatu zaudēja prezidents Ričards Niksons.

"Nevīžīgais @carlbernstein, kurš dzīvo pagātnē un domā kā deģeneratīvs muļķis, sagudro stāstu pēc stāsta, tiek apsmiets visā valstī," tvīto Tramps.

Viņš arī kritizēja telekanālu CNN, ka tas "tiek plosīts no iekšienes, jo viņi pieķerti lielos melos un atsakās atzīt kļūdu".

Bērnstains bija viens no reportieriem CNN reportāžā, kurā tiek minēts Trampa bijušā advokāta Maikla Koena teiktais, ka Tramps iepriekš zinājis par 2016.gada jūnijā notikušo tikšanos ar krieviem, kurā bija jāsniedz nomelnojoša informācija par Hilariju Klintoni.

Taču reportāža tagad tiek apšaubīta, jo viens no avotiem - Koena advokāts Lenijs Deiviss - atsaucis savus vārdus, taču telekanāls no savas reportāžas neatsakās.

Votergeitas skandālu aizsāka divi laikraksta "Washington Post" žurnālisti Bobs Vudvords un Karls Bērnstains, kuriem tika uzticēts izmeklēt un atspoguļot 1972.gada jūnijā notikušo ielaušanos Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas galvenajā ēkā Votergeitas kompleksā Vašingtonā.

Pateicoties avotam ASV Federālajā izmeklēšanas birojā, žurnālisti publicēja vairākus rakstus par ASV prezidenta Ričarda Niksona administrācijas saistību ar šo laupīšanu.

Skandāls un Baltā nama mēģinājumi to noslēpt galu galā noveda pie tā, ka Niksons kļuva par pirmo un līdz šim vienīgo ASV prezidentu, kuram nācies atkāpties no amata.