foto: Ekrānuzņēmums
Parīzē uzbrukumā ar nazi nogalināti divi un vēl viens smagi ievainots
Policisti norobežojuši Trapas apkārtni.
Pasaulē
2018. gada 23. augusts, 12:06

Parīzē uzbrukumā ar nazi nogalināti divi un vēl viens smagi ievainots

LETA

Parīzes apkārtnē Trapas pilsētā ar nazi bruņots uzbrucējs ceturtdien nogalinājis divus un smagi ievainojis vēl vienu cilvēku, ziņo Francijas policija.

Policija vēlāk uzbrucēju nošāvusi, vēsta amatpersonas.

Uzbrucējam bijušas "nopietnas psihiatriskas problēmas", sacīja Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons.

Runājot ar žurnālistiem uzbrukuma vietā, ministrs apstiprināja mediju iepriekš ziņoto, ka uzbrukumā nogalinātie cilvēki ir uzbrucēja māte un māsa.

Kolons sacīja, ka uzbrucējs bijis drošības struktūru uzraugāmo personu sarakstā, jo iepriekš paudis atbalstu terorismam.

Tomēr uzbrukums, pēc visa spriežot, ir saistīts ar psihiatriskām problēmām, nevis līdzdalību kādā teroristiskā organizācijā, sacīja ministrs.

Vēl pirms ministra paziņojuma atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti norobežojuši Trapas apkārtni.

Televīzijas kanāls BFM TV ziņoja, ka uzbrucējs esot izkliedzis tradicionālo islāmistu saukli "Allahu akbar" ("Dievs ir dižens").

Trapā, kas ietilpts Parīzes aglomerācijā, ir aptuveni 30 000 iedzīvotāju, un tā atrodas pavisam netālu no tūristu iecienītās Versaļas, taču pilsētiņa pazīstama ar lielo nabadzību, bandu darbību un islāma ekstrēmistu ietekmi.

Liela daļa Trapas iedzīvotāju ir musulmaņi, un aptuveni 50 pilsētnieki tiek turēti aizdomās, ka devušies uz Irāku un Sīriju, lai iesaistītos karadarbībā "Islāma valsts" rindās.