foto: Ekrānuzņēmums
Publicēts VIDEO ar pusaudžiem, kuri Čečenijā sarīkoja teroraktus
Jaunieši video sevi raksturoja kā "Kaukāzu mudžahidīnus" un draudēja ar uzbrukumiem neticīgajiem.
Pasaulē
2018. gada 22. augusts, 21:34

Publicēts VIDEO ar pusaudžiem, kuri Čečenijā sarīkoja teroraktus

Jauns.lv

"Islāma valsts" grupējums publicējis video ar pusaudžu grupu, kas aizvakar sarīkoja terora aktus Čečenija.

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" trešdien, 22. augustā publicējusi video ar četriem zēniem, kuri aizvakar Čečenijā sarīkoja teroraktus.

Trīs no zēniem turēja nažus, bet jaunākais turēja telefonu, kurā redzams "Islāma valsts" karogs. Jaunieši video sola uzticību "Islāma valsts" vadītājam Abū Bakri al Bagdādi.

foto: Ekrānuzņēmums
Jaunieši video sevi raksturoja kā "Kaukāzu mudžahidīnus" un draudēja ar uzbrukumiem neticīgajiem.

Aģentūra "Reuters" nevarēja pārbaudīt personu identitāti un video autentiskumu, bet zēnu vecums izrādījies atbilstošs vietējo amatpersonu apgalvojumiem, ka uzbrucēji bijuši nepilngadīgie un viens no tiem bijis jaunāks par 11 gadiem.

Pirmdien notikušajos uzbrukumos policijas iecirknim, kurā bija ietverti pašnāvnieku uzbrukumi ar spridzekļu jostām un nažiem, tika nogalināti 4 no teroristiem. Piektais tika hospitalizēts pēc tam, kad uzspridzināja sevi, bet viņš eksplozijā izdzīvoja.

Groznijā notikusi apšaude, kurā dzīvību zaudēja policists.

Groznijā noticis arī uzbrukums ceļu policijas postenim, kurā cieta viens policists. Likumsargam uzbrauca auto. Uzbrucējs, kas bijis pie auto stūres tika nošauts.

Šali rajonā divi ar nažiem bruņojušies jaunieši iebruka policijas nodaļā. Šajā uzbrukumā tika ievainoti divi policisti. Uzbrucēji nošauti.

Uz ziemeļiem no Šali Meskerjurtā nezināms uzbrucējs uzspridzinājies pie policijas posteņa. Uzbrucējs gājis bojā, bet citu bojāgājušo vai cietušo šajā uzbrukumā nav.

Jaunieši video sevi raksturo kā "Kaukāzu mudžahidīnus" un draud ar uzbrukumiem neticīgajiem. Pārsvarā musulmaņu apdzīvotā Čečenija pakļauta uzbrukumiem kopš Maskava sarīkoja divus karus ar separātistiem pēc 1991. gada, kad sabruka Padomju Savienībā.