foto: Ekrānuzņēmums
Kolumbijā aizturēts vēl viens no bijušajiem FARC līderiem
Armija piedalās komunistu teroristiskā grupējuma FARC līdera meklēšanā.
Pasaulē
2018. gada 5. jūlijs, 08:16

Kolumbijā aizturēts vēl viens no bijušajiem FARC līderiem

LETA

Kolumbijā aizturēts vēl viens no komunistu teroristiskā grupējuma FARC līderiem, kura izdošanu pieprasa ASV, trešdien pavēstījis laikraksts "El Tiempo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Luiss Edvardo Karvahals jeb "Rembo", aizturēts Puertoriko, Kaketas departamentā valsts dienvidos.

Karvahals tiek turēts aizdomās par narkotiku kontrabandu.

9.aprīlī tika aizturēts vēl viens Kolumbijas Revolucionāro bruņoto spēku (FARC) bijušais līderis - Suksess Ernandess, kas pazīstams arī kā "Hesus Santričs".

Arī viņa izdošanu pieprasījušas Savienotās Valstis apsūdzībās par narkotiku tirdzniecību.

FARC, kas tagad pārtapis politiskā partijā, paziņojis, ka šī aizturēšana esot 2016.gadā noslēgtā miera līguma pārkāpums, jo tas paredz, ka kādreizējos kaujiniekus var izdot ASV vienīgi tad, ja tie pastrādājuši noziegumus pēc miera līguma parakstīšanas.

Šobrīd saskaņā ar miera līgumu izveidotā īpašā tiesa pārbauda, kad Santričs pastrādājis noziegumus, kuros viņš apsūdzēts.

Miera līgums, ar kuru tika izbeigta pusgadsimtu ilgā FARC bruņotā pretestība valdībai, garantēja grupējumam, kas, saglabājot līdzšinējo akronīmu, pārveidots partijā "Kopējie alternatīvie revolucionārie spēki", desmit vietas parlamentā, no kurām viena pēc 11.martā notikušajām vēlēšanām pienācās arī Santričam.

Tomēr daudzi kolumbieši uzskata, ka bijušajiem komunistu kaujiniekiem, kas atbildīgi par neskaitāmām civiliedzīvotāju slepkavībām un nolaupīšanām, jāatrodas cietumā, nevis parlamentā.

Daudzi kolumbieši FARC kritizē arī par "nodokļu" iekasēšanu no narkotiku kontrabandistiem un pat par tiešu iesaistīšanos narkotiku kontrabandā.

Bruņotais konflikts, kas ilga kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, prasījis vismaz 220 000 dzīvību, lai gan saskaņā ar citiem novērtējumiem upuru skaits varētu pat pārsniegt 600 000.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās