foto: AFP
ANO ziņojums: cilvēku kontrabandisti pelna miljardus
Pasaulē
2018. gada 13. jūnijs, 21:43

ANO ziņojums: cilvēku kontrabandisti pelna miljardus

LETA

Cilvēku kontrabandisti 2016. gadā uz aptuveni 2,5 miljonu migrantu rēķina nopelnījuši miljardus, konstatēts trešdien izplatītajā ANO ziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2016.gadā cilvēku kontrabandisti nopelnījuši septiņus miljardus eiro, teikts ANO Narkotiku un noziedzības apkarošanas biroja (UNODC) ziņojumā. Šī summa atbilst ASV un Eiropas Savienības humānās palīdzības apjomam šajā pat gadā.

Šie ir jaunākie pieejamie dati par 30 lielākajiem migrācijas maršrutiem Āfrikā, Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā, bet, ļoti iespējams, tie problēmu pilnībā neaptver, teikts ziņojumā.

Vislielākā traģēdija joprojām ir to cilvēku posts, kas bēg no kara un nabadzības un nonāk tādā izmisumā, ka ir ar mieru nodot savu likteni kontrabandistu rokās, kuriem maz rūp viņu drošība, un tūkstošiem migrantu ik gadu iet bojā.

"Transnacionālā noziedzība par upuriem izraugās visneaizsargātākos no neaizsargātajiem," norādīja UNODC politikas analīzes un sabiedrisko lietu direktors Žans Liks Lemajē.

"Tā ir globālā noziedzība, un tai ir nepieciešama globāla rīcība, ieskaitot uzlabotu reģionālo un starptautisko sadarbību, kā arī nacionālo krimināltiesisko reakciju."

Tēmas